Kanta-Häme

Kotijoukkue aloitti Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on kuudes paikkakunta, jolla toimii kiinteistönvälitystoimisto Kotijoukkue. Toimisto avattiin pari viikkoa sitten Palokunnankatu 20:een.

Kotijoukkueen paikallisina franchise-yrittäjinä ovat Mika Helminen ja Seppo Ojala, ja lisäksi pienellä osuudella on mukana ketjun perustaja Raimo Sarajärvi.

Sarajärvi perusti Kotijoukkue-yrityksen vuonna 2009 Seinäjoella. Ketjun muut toimistot ovat Vaasassa, Tampereella, Rukalla ja Helsingissä. Aikaisemmin Sarajärvi on toiminut valtakunnallisen Realian varatoimitusjohtajana. Hänellä on vahva urheilutausta, mihin Kotijoukkue-yrityksen nimikin viittaa.

– Emoyhtiö laittaa kolmasosan tuloksestaan nuorisourheilun tukemiseen. Se on tärkeätä, koska siten autetaan ehkäisemään nuorten syrjäytymistä, Helminen ja Ojala sanovat.

Vastaavanlainen nuorten urheiluharrastuksen tukeminen on mahdollista myöhemmin myös Hämeenlinnassa, mutta yrittäjien mukaan ensin on saatava liiketoiminta kunnolla pyörimään ja kannattamaan.

Tällä viikolla Hämeenlinnan Kotijoukkue lanseerasi suunnitelmansa palkita joka kuukausi Kotijoukkueen pelaaja kaikista kaupungin joukkueista.

– Tarkoitus on ottaa mukaan sekä kesä- että talvilajit. Palkitsemme kuukauden pelaajan kiertopokaalilla, Helminen ja Ojala kertovat.

Lupaava alku

Kotijoukkue on aloittanut Hämeenlinnassa ihan räväkästi, sillä kahdessa viikossa myytäviä asuntoja on kertynyt jo lähes 50.

– Panostamme myös Hollolan ja Lahden suuntaan. Siellä tuntuu olevan kysyntää, ja yhteydenottoja sieltä päin on tullut. Hämeenlinnan seutu on kuitenkin pääaluettamme, mutta Riihimäkikin voisi olla tulevaa toiminta-aluettamme, Helminen ja Ojala pohtivat.

Hämeenlinnan Kotijoukkueessa työskentelee yrittäjien lisäksi kolme asuntomyyjää. Yhteensä henkilökunnalla on palvelualalta kokemusta noin 80 työvuoden verran.

– Palvelu on ykkösasiamme. Kaikki asiakkaat kaikilta asuinalueilta ovat meille yhtä tärkeitä, niin vuokraajat, ostajat kuin myyjätkin. Meillä on kynnys matalalla. Myyjien ammattitaiton panostamme kouluttamalla heitä.

Kevät tuo valon

Helminen ja Ojala kertovat miettineensä yrittäjäksi lähtemistä noin vuoden ajan. Ajankohta uuden firman käynnistämiseen ei ole helpoin mahdollinen, mutta kaksikko luottaa tulevaan.

– Nyt on selkeästi nähtävissä, että asuntokauppa nousee. Olen varma, että markkinat lähtevät ensi vuonna liikkeelle, Ojala sanoo.

Tuoreet yrittäjät myöntävät, että alan kilpailu on kaupungissa kovaa. He eivät kuitenkaan mieti muiden tekemisiä, vaan keskittyvät oman joukkueensa toimintaan.

– Syksy on haastava, mutta uskomme, että selviämme hyvin kevääseen, jolloin patoumat alkavat purkaantua. USA:sta asti on alkanut tulla positiivista signaalia, mikä vaikuttaa meilläkin. Vielä kun S-pankki tulee mukaan lainamarkkinoille, se tuo oman myönteisen vaikutuksensa.

Hämeenlinna on Helmisen ja Ojalan mukaan uusien tuulien kasvukeskus, jossa on tapahtumassa isoja asioita, kuten moottoritien katteen valmistuminen ja Engelinrannan suunnittelu.

– Hämeenlinnasta tulee upea kaupunki.

Päivän lehti

19.1.2020