Kanta-Häme

Kotiseutu­julkaisu kertoo kuulumisia koko kaupungista

 

Hämeenlinnan syntymäpäivänä julkistetun Hämeenlinna-Seuran uuden kotiseutujulkaisun 54 värikkäällä sivulla esillä ovat monet vuoden 2012 tapahtumat ja henkilöt Juhannusjunan pikavierailusta museon juhlavuoteen, UNICEF -teemavuoden ja kuorojen kuulumisiin sekä jalkapallojunioreihin saakka.
 
”Tällä kertaa lehden sisältö painottuu  aiempaa enemmän kotiseudun tuoreisiin kuulumisiin lähihistoriaan liittyvien aiheiden ohella”, kertoo Hämeenlinna-Seuran tiedottaja Tuula Heinänen.
 
Kotiseutuidentiteetti kukoistaa
Julkaisun artikkelit todistavat, että Hämeenlinnan uusissa kaupunginosissa oma kotiseutuidentiteetti pikemminkin kukoistaa kuin kuihtuu. Kotiseutuyhdistykset yhdessä asukkaiden kanssa niin Rengossa, Lammilla, Hauholla, Kalvolassa ja Tuuloksessa kehittävät uusia toiminnan muotoja entisten rinnalle ja saavat paljon aikaan. Tästä hyvä esimerkki on Lammin Turvantalon hankinta asukkaiden yhteistoimin yhteiseksi olo-, kerho- ja juhlatilaksi.
 
Uudistushankkeet tapetilla
Tämän päivän uudistushankkeiden keskellä ajankohtaiseksi nousseen Kanta-Hämeen keskussairaalan synty ja Evon metsäopetuksen pitkä historia ovat esillä, samoin kuin Kalvolan komean vanhan kunnantalon tulevaisuudensuunnitelmat.
 
Eloisaa aikalaiskuvausta edustavat muistelmat sodanjälkeisen Keinusaaren vetisestä arkielämästä ja Aulangon hotellista siihen aikaan, kun karnevaalihumu houkutteli juhlijoita läheltä ja kaukaa.
 
 
Kotiseutujulkaisu julkistettiin perjantaina 19.1. Verkatehtaalla kaupungin syntymäpäivänä. Lehden ulkoasun on tehnyt graafikko Merika Pyörökivi. Hämeenlinna-kotiseutujulkaisua voi ostaa muun muassa Hämeen Heimoliiton toimistosta Linnankatu 1.

Mainos