fbpx
Kanta-Häme

Koulu ja kirjasto lyövät hynttyyt yhteen Hätilässä

Maanantaina kesätauolta palannut Tuomelan kirjasto menee viikon päästä jälleen kiinni muuton takia.

Kirjasto sulkeutuu perjantaina 9. elokuuta kello 16, jonka jälkeen sen tavarat kannetaan Hämeenlinnan yhteiskoulun tiloihin Hätilän Viertokadulle.

Hätilän kirjasto -nimen muuton yhteydessä saava kirjasto avautuu yleisölle jälleen syyskuussa. Avautumisen ja sitä seuraavan viikon ajan jatkuvien juhlien ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Tuomelan kirjastosta lainattaville kirjoille myönnetään poikkeuksellisen pitkä laina-aika kirjaston muuton ja väliaikaisen sulkeutumisen takia. Nyt lainattavat kirjat täytyy palauttaa vasta lokakuun puolella,

Kirjasto + kirjasto = kombikirjasto

Uudessa kirjastossa yhdistyvät Tuomelan kirjasto sekä HYKin koulukirjasto, eli se on niin kutsuttu kombikirjasto.

Hätilän kirjastoon tullaan kulkemaan HYK:n pääsisäänkäynnin kautta. Koulun pihaan on jo tuotu näyttävä opastekyltti opastamaan asiakkaita.

Tuomelan kirjaston kaikki palvelut jatkuvat Hätilän kirjastossa. Lisäksi lapsiperheille on jatkossa tarjolla entistä enemmän luettavaa ja kuunneltavaa. Koululaiset pääsevät käyttämään kirjastoa myös koulupäivän aikana.

Kirjojen lisäksi uuteen kirjastoon tulee monipuolinen kokoelma musiikkia, kirjoja ja dvd-elokuvia sekä uutuutena myös konsolipelejä.Lisäksi kirjastolle hankitaan iPad-tabletteja ja kannettavia tietokoneita asiakkaiden käytettäväksi. (HäSa)

Tuomelan kirjasto sulkeutuu perjantaina 9.8. klo 16. Hätilän kirjasto avataan HYKin tiloissa syyskuussa.

Menot