Kanta-Häme

Kevyellä kynällä: Koulukuvat herättävät todellisuuteen - Yhdysvalloissa lapsia kuvataan katoamisen varalta

Koululaisten vanhemmat taivastelevat joka syksy koulukuvia.

Yleensä ihmetellään koulukuvien hintaa. Toisinaan myös koulukuvien laatu hämmästyttää. Tänä syksynä on pohdittu myös koulukuvien tarpeellisuutta, kun kuvia otetaan muutenkin paljon.

Suomessahan koulukuvia ei ole pakko ostaa tai paketeista voi valita vain mieleisensä kuvat. Silti valitus on jatkuvaa sosiaalisen median foorumeilla.

Jenkeissä koulukuvat on viety astetta hevimmälle tasolle. Perinteisten luokkakuvien lisäksi peruspaketista löytyy jo valmis ”hymy talteen” -kortti oman lapsen kuvalla.

Se tarkoittaa sitä, että jos lapsi katoaa, kotoa löytyy jo koulukuvien mukana tulleita lapsen kuvalla varustettuja kortteja, joita voi antaa viranomaisille ja kiinnittää kaupan seinään.

Esimerkkikuva kuvapaketista.

Yhdysvalloissa katoaa vuosittain tuhansia lapsia. Surullista katsottavaa ovatkin kauppojen erikseen kadonneille lasten ilmoituksille varatut ilmoitustaulut.

Suomalainen nassuttaminen koulukuvista saa ihan uuden mittasuhteen, kun katselee kadonneiden lasten kuvia ja tutun lapsen kuvaa tällaisessa kortissa, vaikka se tulee kotiin vain osana muuta koulukuvapakettia ja todennäköisesti sille ei ole koskaan käyttötarvetta.

Olemme aika onnellisessa asemassa, jos meitä harmittaa ainoastaan hieman epäonnistunut hymy, kampaus tai kuvan liian lälly taustapaperi.

 

Pätkäsarjassa toimittajat kirjoittavat ärsyttävistä, hämmästyttävistä tai ilahduttavista asioista.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic