fbpx
Kanta-Häme

Koulukyytialoite bumerangina valmisteluun

Hattulan valtuusto palautti keskiviikkoiltana uuteen valmisteluun aloitteen, joka koski alaluokkalaisten koulukuljetuksia.

Hattulan keskiryhmät tekivät vuosi sitten lokakuussa valtuustoaloitteen, jossa esitettiin, että koulujen ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden koulukyytirajaa laskettaisiin kolmeen kilometriin. Nykyisin Hattulassa koulukuljetukseen on oikeus oppilailla, joiden koulumatka on pitempi kuin viisi kilometriä.

Lisäksi Hattulassa on tehty samansisältöinen kuntalaisaloite, ja sivistyslautakunta sekä kunnanhallitus vastasivat molempiin samalla kertaa. Sivistyslautakunta päätti toukokuussa, ettei alaluokkalaisten koulukuljetusmatkarajaa muuteta, ja kunnanhallitus esitti samaa valtuustolle.

Kari Virtanen (kesk.) ihmetteli päätöksen perusteiksi esitettyjä laskelmia, kuten Kotirinteen asuinalueen laskemista kuljetusalueeksi, jos rajaa lyhennetään.

– Kotirinteen laidalta on 2,8 kilometrin matka Parolan koululle, hän sanoi.

Lisäksi Virtanen huomautti, ettei sivistyslautakunnan päätös asiasta ollut yksimielinen, vaikka valtuuston listan tekstissä lukikin. Kaksi lautakunnan jäsentä oli jättänyt asiasta eriävän mielipiteen.

Matti Kortesaari (kesk.) ja Seppo Söderlund (ps.) kannattivat asian palauttamista uuteen valmisteluun.

Äänestyksessä Virtasen esitys voitti kunnanhallituksen esityksen äänin 20-15. Äänestys oli hattulalaisittain poikkeuksellinen siinä mielessä, että isoimpien valtuustoryhmien eli kokoomuksen, demarien ja keskustan rivit hajosivat. HÄSA

Menot