fbpx
Kanta-Häme

Koulukyytien järjestely on vielä kesken

Peruskoulujen syyslukukausi alkaa 11. elokuuta. Koulukyytiaikatauluja ei ole vielä ilmoitettu koteihin. Kyytioikeutta voi hakea esikoululaiselle tai peruskoululaiselle, yhdeksänteen luokkaan saakka.

Hausjärvellä koulukyydit joudutaan järjestelemään uudelleen, sillä Hausjärven liikenne irtisanoi oman sopimuksensa heinäkuussa kannattamattomana. Sivistystoimenjohtaja Markku Torttila vakuuttaa, että reitit ja kyyditsijät ovat valmiina koulun alkuun mennessä.

– Hausjärven liikenteen lisäksi lyhyitä koulukyytilinjoja liikennöivät muutkin liikennöitsijät, joista suurin osa pystyy lisäämään reittejään.

Torttilan mukaan Kajon Oy ajaa ylijääneet linjat. Pitkien koulukuljetuksen linjojen liikennöinnistä huolehtii pääasiassa Ventoniemi Oy.

Hausjärvellä koulukyydin tarvitsevat vajaat 1 100 perusopetuksen oppilasta.

Myös Hämeenlinnassa koulukuljetuksen piirissä on noin 1 100 oppilasta. Aikatauluja hiotaan vielä, ja koulukuljetushakemuksia on käsittelemättä.

– Kuljetusyrittäjän aikataulu voi mennä uusiksi, jos reitin varrella on koulukyytiläisiä, kertoo palvelusuunnittelija Kalle Lehtinen.

Eniten koulukyytiä tarvitsevia on Hämeenlinnaan liittyneissä kunnissa, eli Hauholla, Lammilla, Iittalassa ja Rengossa. Esimerkiksi Iittalassa ei ole lainkaan julkista liikennettä.

Lehtisen mukaan noin puolet koulukyytiläisistä kulkee linja-autolla ja puolet taksikuljetuksella.

Oikeus koulukuljetukseen myönnetään, jos lapsen koulumatka täyttää tietyt ehdot. Muun muassa koulumatkan pituus ja vaarallisuus ovat tärkeitä kriteerejä.

Kuljetus voidaan järjestää myös, jos matka on lapselle liian raskas tai vaikea. Koulukyytioikeuden voi saada vain kodin ja esiopetuksen tai lähikoulun väliselle matkalle.

Jos lapsi menee toissijaiseen kouluun, tulee vanhempien järjestää koulumatkojen tarpeellinen kuljetus itse. HÄSA

Menot