fbpx
Kanta-Häme

Kouluohjaajat alkavat vetää iltapäiväkerhoja

Hattulassa kunnan kouluohjaajat alkavat vetää myös koulujen iltapäiväkerhoja ensi syyslukukauden alussa. Vielä tämän kevään kerhoista huolehtii Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistys, jolta kunta on ostanut palvelun. Sopimuskausi päättyy kesällä eikä sitä ole tarkoitus jatkaa.

Hattulan vt. johtava rehtori Jari Wihersaari kertoo, että järjestely johtuu perusopetuslain muutoksesta, joka käytännössä velvoittaa kunnat palkkaamaan kouluohjaajat kaikille kouluille.

Tällä hetkellä kouluohjaajia on Parolan koululla erityisopetuksen pienluokissa ja yksi yleisopetuksessa, yksi Pekolan koululla sekä oppisopimuskoulutuksessa Nihattulan koulussa. Hurttalassa, Lepaalla ja Rahkoilassa ei ole kouluavustajaa.

Iltapäivätoimintaa on kaikilla muilla alakouluilla paitsi Lepaalla.

Wihersaari kertoo, että uutta järjestelyä on valmisteltu pitkään. Mallia on käyty ottamassa Riihimäeltä, missä iltapäiväkerhot hoidetaan samalla tavalla.

– Järjestely ei vaikuta kunnan kustannuksiin, vaan saamme samalla rahalla laajemmat palvelut, Wihersaari kertoo.

Ajatuksena on, että iltapäiväkerho toimii, jos sinne on yksikin tulija. Jos ilmoittautuneita on jollakin koululla yli 15, ryhmään tulee toinen ohjaaja Parolan koululta.

Kerhomaksu on 60–100 euroa kuussa tuntimäärästä riippuen. Jos kerhopäiviä on etukäteen ilmoitettuna alle 10 kuukaudessa, maksu on puolet koko kuukauden hinnasta.

Hattulan sivistyslautakunta hyväksyi järjestelyn kokouksessaan keskiviikkona. (HäSa)

Menot