Kanta-Häme

Koulutie ennen koulua

Hattulassa Päivärinteen monitoimitalohanketta ennakoidaan Opinkujan rakentamisella.

Hattulan kunnan tarkastusinsinööri Alpo Jokelan mukaan Hattulantieltä poikkeavalla Opinkujalla tehdään tällä hetkellä pohja- ja mittaustöitä sekä kuoritaan pintamaata pois.

– Opintie valmistuu palvelemaan tulevaa koulurakennusta ja urheilukentän kävijöitä. Paikalle tulee parkkipaikkoja ja kääntöpaikka autoille.

Päivärinteen monitoimitalohanke ei sen sijaan ole Jokelan mukaan vielä edennyt silmin havaittavasti mihinkään suuntaan. Hanke on vasta suunnitteluvaiheessa.

Pitkä matka päätökseen

Projektinjohtaja Risto Hast kertoo, että suunnittelun tulokset matkaavat syyskuussa julkisten hankintojen Hilma-verkostoon.

Loka-marraskuun taitteessa suunnitelmat palaavat valtuustoon, jossa tehdään lopullinen päätös monitoimitilan rakentamisesta.

Jos valtuusto näyttää hankkeelle tuolloin vihreää valoa, rakennusurakka voisi alkaa aikaisintaan joulukuun puolivälissä.

– Monitoimitila olisi alustavien suunnitelmien mukaan valmis vuoden 2015 loppuun mennessä tai 2016 syyslukukauden alussa riippuen siitä, minkälaisia avustuksia rakentamiseen saadaan, Hast kertoo.

Ulkopuolista rahoitusta tarvitaan

Monitoimitalohanke maksaa alustavien arvioiden mukaan yhteensä noin 17 miljoonaa euroa.

Koulurakennuksen osuus potista olisi noin 8 miljoonaa. Loput rahat menisivät liikuntahallin ja lähiliikuntapihan rakentamiseen sekä kalustamiseen.

Monitoimitalolle on haettu avustusta eri lähteistä.

Kunnan tämän ja ensi vuoden kunnan budjetista on koulurakennukselle korvamerkitty yhteensä 8 miljoonaa euroa.

Koulun ja liikuntatilan yhteiseen piha-alueeseen haetaan lisäksi rahoitusta avilta. Myös valtiolta on anottu normaalin valtionavustuksen lisäksi kosteus- ja homevaurioisten koulujen kunnostamiseen tarkoitettua määrärahaa.

Avustuksista saadaan päätökset syksyyn mennessä.

– Tällä hetkellä rahaa on saatu ainoastaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä, josta myönnettiin 750 000 euroa liikuntahallin rakennuskuluihin, Hast kertoo. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic