Kanta-Häme

Koulutuskeskus Tavastian opettajalle tunnustusta

Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden pintakäsittelyalan vaikuttaja -palkinto jaettiin kahden alalla ansioituneen ammattilaisen kesken.

Opettaja Jari Välkkynen hämeenlinnalaisesta Koulutuskeskus Tavastiasta ja tuotantoinsinööri Jukka Savilampi Transtech oy:stä saivat kumpikin 2 000 euroa. Tunnustus jaettiin tiistaina Helsingin Messukeskuksessa avautuneilla Pinta 12 -messuilla.

Välkkynen on pitkään työskennellyt pintakäsittelyalan projektioppimisen kehittäjänä Koulutuskeskus Tavastiassa. Välkkysen ja hänen oppilaittensa yhteistyöstä on syntynyt uudenlainen Pintakilta-oppimisympäristö, joka hyödyntää sosiaalista mediaa osana oppimisprosessia. Sen syntyyn vaikutti oleellisesti Koulutuskeskus Tavastian osallistuminen keväällä 2011 Helsingin Messukeskuksen American Car Show’ hun. Teollisen pintakäsittelyn opiskelijat Välkkysen johdolla toteuttivat messuilla esillä olleen Chevrolet Corvette vm. 69 korinkorjauksen, maalaamisen ja tuunauksen.

Avoin Pintakiltaoppimisympäristö on lyhyessä ajassa saavuttanut näkyvyyttä paitsi ammatillisessa koulutuksessa myös pintakäsittelyalan ammattilaisten ja harrastajien keskuudessa. Wiki-ympäristön lisäksi Pintakiltaan kuuluvat mm. Facebook ja Twitter, jotka toimivat palautekanavana nuorille ja helpottavat vuoropuhelua. Myös YouTube on osa nykypäivän näyteikkunaa.

Pintakilta-toimintaa on tarkoitus laajentaa ja jatkaa uuden oppimisympäristöhankkeen voimin Kiltakoulut-projektissa. Sen tavoitteena on levittää opetusmenetelmä muille toisen asteen ammattialoille. Mukaan kumppaneiksi on jo ilmoittautunut ammattioppilaitoksia Pirkanmaalta, Salosta, Espoosta sekä Oulusta.

Kilpailun järjesti Expomark Oy yhteistyössä Suomen Tuotemaalaustekninen Yhdistys ry:n, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n, Suomen Korroosioyhdistys – SKY ry:n sekä Suomen Galvanotekninen yhdistys ry:n kanssa. Palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö. (HäSa)

Menot