Kanta-Häme

Kova kysyntä yksityisteiden avustuksista

Yksityisteiden kunnossapitoavustuksille olisi jälleen ollut enemmän tarvetta kuin kaupungilla on rahaa. Kaupunkirakennelautakunta (kaura) jakoi tällä viikolla lähes koko budjetissa olevan määrärahan.

Kunnossapitoavustuksiin on tänä vuonna varattuna 270 000 euroa. Nyt avustuksia jaettiin vajaat 263 000 euroa. Tämä tarkoittaa, että tiekunnille voitiin myöntää 41,6 prosenttia hyväksytyistä kunnossapitokustannuksista.

Avustusta haki 232 tiekuntaa ajoissa. Muutama hakemus tuli myöhässä. Muutamat myös hakivat avustusta, vaikka kunnossapitomenoja ei ole ollut.

Avustuksen suuruuteen on vaikuttanut myös se, kuinka paljon vakituista asutusta tien varrella on. Jos vakituisesti asuttuja taloja on alle kolme, se vähentää avustuksen määrää. Alle 30 euron avustuksia ei makseta.

Kunnossapitoavustuksia myönnetään mm. tien sorastukseen, suolaukseen ja lanaukseen. Myös tien auraukseen sitä on saatavissa, samoin rumpujen ja liikennemerkkien korjaukseen ja uusimiseen sekä viheralueiden hoitoon ja ojien kaivuuseen.

Katso avustukset kaupunkirakennelautakunnan esityslistalta http://hameenlinna.tweb.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epjattn_tweb.htm?+id=107891

Päivän lehti

26.2.2020