Kanta-Häme

Kovaa kyytiä Vanajanselällä

Vaikka Vanajanselällä sataa tihutti, saksalaisella Bootshandel-lehden toimittajalla Uwe Meilingillä ja puolalaisella Zagle-lehden toimittajalla Stanislav Iwinskillä ei ollut juhannusviikolla valittamista.

Molemmat herrat oli haettu taksilla kotiovelta Hampurista ja Varsovasta. Matka lentokentälle oli ollut ilmainen, samoinkuin lento Suomeen sekä täysi ylläpito ja majoitus Hattulan Tyrvännön  hotellissa. Kotimatkalle oli vielä tarjolla samat herkut.

Menossa oli Venealan Keskusliiton Finnboatin järjestämä alle seitsemän metrin uutuusveneiden Floating Show -testitilaisuus ulkomaalaisille veneilylehtien toimittajille. Mukana oli 44 suomalaisten venevalmistajien uutuusvenettä sekä 33 toimittajaa 15 maasta.  

Järjestelyt maailmanluokkaa

Iltapäivän ensimmäisellä koeajolegillä Uwe Meiling oli kokkolalaisen Finn-Marin oy:n myyntipäällikön Martin Kortellin kipparoiman Finnmaster Pilot 7.0 -veneen kyydissä. Veneelle antoi potkua 150 hevosvoiman Suzuki-perämoottori.

Meiling jätti tällä kertaa ohjaamisen vähemmälle ja keskittyi jo koeajamiensa veneiden videoimiseen.  

Meiling on Floating Shown veteraani. Hän laskee olevansa 12. kerran testaamassa Suomessa uutuusveneitä.

– Joka vuosi on tarjolla mielenkiintoisia uutuuksia. Järjestelyt ovat maailmaluokkaa.

Tärkeällä asialla

Sääksmäellä Meiling vaihtoi venettä ja hänen tilalleen tuli Stanislaw Iwinski, joka oli nyt testaamassa suomalaisveneitä seitsemättä kertaa. Puolaan on viime vuosina siirretty runsaasti pienveneiden valmistusta. Muun muassa kaikilla suurilla norjalaisvalmistajilla on tehtaat Puolassa.

– Tässä mielessä suomalaisvalmistajien uutuusmallit kiinnostavat, Iwinski sanoo.

Martin Kortell tietää olevansa tärkeällä asialla.

– Tuotannostamme 80 prosenttia menee vientiin, siksi täällä on oltava mukana. Ammattitoimittajille tarkoitettu testitilaisuus on tärkeä markkinointitapahtuma. Sen arvoa ei voi rahassa mitata.

Tulijoita jonoksi asti

Floating boat –testitilaisuuksia on järjestetty vuodesta 1972. Suurempien, yli seitsemän metriä pitkien veneiden ja pienempien veneiden testitilaisuuksia järjestetään vuorovuosina.

– Ensi vuonna suureet veneet ovat näytteillä Nauvossa, jossa viime vuonna oli koolla 58 toimittajaa 30 maasta. Lopputuloksena oli juttuja suomalaisista uutuusveneistä noin 600 sivulla 42 eri lehdessä.

– Floating Showt ovat arvostettuja tapahtumia. Tulijoita on enemmän kuin voimme ottaa vastaan, sanoo Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Huju.

Pienempien veneiden Floating Show järjestettiin kolmannen kerran Vanajavedellä.

Huju antaa kehuja Tyrvännölle, jossa on hyvä vierasvenesatama. Kelvolliset testaajien vaihtopaikat ovat myös Lepaalla ja Sääksmäellä.

Kolmipäiväisen testitilaisuuden järjestivät Finnoboat ja suomalaiset venevalmistajat yhteistyössä. Tapahtuman budjetti oli noin 50 000 euroa, josta työ- ja elinkeinoministeriö rahoittaa puolet. (Häsa) 

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic