Kanta-Häme

Kristillisdemokraattien valtuutettu: Huoltajille mahdollisuus kieltää lapsen osallistuminen joogaan tai mindfulnessiin

Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Janakkalassa on pohdittu kunnan ja seurakunnan välistä yhteistyötä varhaiskasvatuksessa ja myös kouluopetuksessa sen jälkeen, kun kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä jätti asiasta valtuustoaloitteen.

– Aloitteen tarkoituksena oli herättää keskustelua kristillisestä kasvatuksesta. Huoli sen aktiivisesta häivyttämisestä varhaiskasvatuksesta oli suuri, valtuutettu Piia Aitto-oja (kd.) sanoi valtuuston maanantaisessa kokouksessa, jossa aloite katsottiin loppuun käsitellyksi.

Aitto-oja sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että kristillistä kasvatusta varhaiskasvatuksessa ”on taas lisätty tai palautettu”.

 

Janakkalassa on myös laadittu yhteistyösopimus asiasta kirkkohallituksen suosituksen mukaisesti.

Ohjeena on, että lapsen huoltaja ilmoittaa, osallistuuko lapsi uskonnollisiin tilaisuuksiin vai vaihtoehtoiseen toimintaan.

Piia Aitto-oja sanoi valtuustossa, että tämän ohjeen tulisi koskea kaikkia uskontoja. Hänen mukaansa lapsen huoltajilla tulisi olla mahdollisuus kieltää lapsen osallistuminen myös joogaan tai mindfulnessin harjoittamiseen. HÄSA

 

Hämeen Sanomat on perustanut suljetun Facebook-ryhmän Hämeen Sanomat Janakkala, jonka jäseniksi toivomme janakkalalaisia keskustelemaan kunnan ajankohtaisista asioista.  Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus auttaa meitä kirjoittamaan entistä kiinnostavampia juttuja Janakkalasta. Ryhmän jäseneksi voit hakea tästä linkistä.