Kanta-Häme

Kristilliset valtaavat Aulangon

Kristillisdemokraattien puoluekokous tuo viikonvaihteessa Hämeenlinnaan odotettua suuremman joukon kokousväkeä.

Rantasipi Aulangolla järjestettävään kaksipäiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 500 virallista edustajaa ja jäsentä. Se on selvästi enemmän kuin edellisissä puoluekokouksissa on nähty.

Alun perin Hämeenlinnan odotettiin noin 350 puoluekokousvierasta.

Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies arvioi suosion syyksi muun muassa Hämeenlinnan keskeisen sijainnin.

– Suurimmat piirimme Häme, Pohjanmaa, Kymi, Keski-Suomi, Uusimaa ja Pohjanmaakin ovat lähellä. Ja onhan ihan eri asia tulla Aulangolle kuin vaikkapa jonnekin kaupungintalolle tai koululle, Rekimies pohtii.

Räsänen aamulla torilla

Vaikka itse kokous ja iltajuhla pidetään Aulangolla, puolueen kärkihahmot pistäytyvät aamupäivällä myös kaupungin keskustassa.

Kauppatorin yleisötapahtuma alkaa 9.45. Kymmeneltä Hämeen piirin KD-nuoret haastattelevat torilavalla kansanedustaja Peter Östmania, Sauli Ahvenjärveä ja Jouko Jääskeläistä.

Lisäksi puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen ja europarlamentaarikko Sari Essayah ovat tavattavissa torilla.

Linjapaperi kiinnostaa

Puoluekokouksen avajaisjuhla alkaa Aulankosalissa kello 11 ja itse kokous kello 12.30 Päivi Räsäsen poliittisella tilannekatsauksella.

Kokouksessa käsitellään puolueen lähivuosien poliittisia kantoja ohjaava linjapaperi, joka on nyt ensimmäistä kertaa alistettu puoluekokoukselle. Eniten keskustelua odotetaan syntyvän eläkeiän nostoaikeista sekä sosiaaliturvan kannustavuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Lauantaina on vuorossa puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien vaali. Puheenjohtaja Räsänen ei ole saanut vastaehdokkaita, mutta sen sijaan varapuheenjohtajuudesta käydään taisto. Ehdolla ovat nykyisten varapuheenjohtajien Teuvo V. Riikosen, Sauli Ahvenjärven ja Sari Mäkimattilan lisäksi sisäministerin erityisavustaja Niklas Andersson ja Kymen piirin puheenjohtaja Laura Peuhkuri.

Linna- ja kirkkoretki

Kokouksen ulkopuolella järjestetään perjantaina iltajuhla ja sunnuntaina Hämeenlinna-retkipäivä.

Silloin eri puolilta maata saapuneet KD-piirien edustajat tutustuvat Aulangon lisäksi muihinkin Hämeenlinnan kohteisiin kuten Sibeliuksen syntymäkotiin, Hämeen linnaan, Vanajanlinnaan ja Vanajan kirkkoon.

– Useimmilla on toki jo kiire lähteä kotiin heti kokouksen jälkeen, kertoo kokouksen käytännön järjestelyistä vastanneen Hämeen piirin puheenjohtaja Teija Arvidsson. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020