Kanta-Häme

KRP epäilee suomalaismiestä laajasta palvelunestohyökkäyksestä - häiritsi mm. Suomi.fi-palvelua

Syksyllä julkishallinnon verkkopalveluja häirinnyt mies on kuollut.
Kuvituskuva.

Suomalaisia valtionhallinnon verkkosivuja vastaan syksyllä tehdyn laajan palvelunestohyökkäyksen takana oli yksittäinen suomalainen mies.

Keskusrikospoliisi kertoi tiistaina, että muun muassa Suomi.fi -sivuille kohdistuneen hyökkäyksen tekijäksi epäillään 1990-luvun alussa syntynyttä suomalaista miestä. Poliisi uskoo miehen toimineen yksin.

KRP:n aloittama esitutkinta ei kuitenkaan etene syyteharkintaan, sillä teoista epäilty mies on menehtynyt.

 

KRP:n rikoskomisario Marko Leponen kertoo poliisin tutkineen loppukesällä ja alkusyksystä tapahtuneita palvelunestohyökkäyksiä törkeinä tietojärjestelmän häirintöinä.

– Esitutkinta on kesken, ja se voi kestää vielä joitakin kuukausia, koska selvitämme tämän tutkinnan mahdollista yhteyttä aiempiin palvelunestohyökkäyksiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen KRP:n julkaisemassa tiedotteessa.

 

Palvelunestohyökkäyksellä tarkoitetaan verkkopalvelun häiritsemistä niin, että palvelu ei käytännössä pysty enää toimimaan.

Häirintään voidaan käyttää verkon kautta kaapattuja tietokoneita, joiden omistajat eivät välttämättä tiedä, mihin heidän tietokoneitaan käytetään. HäSa

 

 

Päivän lehti

19.1.2020