Kanta-Häme

KRP: Kuopion ammattiopistoon hyökännyt mies on siirretty vankisairaalaan Hämeenlinnaan

Kuva: Matias Honkamaa
Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion kouluiskun tekijä on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalaan, jossa hän saa jatkohoitoa. Keskusrikospoliisi kertoo asiasta Twitterissä. Hyökkäyksessä Savon ammattiopistoon lokakuun ensimmäisenä päivänä kuoli nainen ja haavoittui epäillyn lisäksi yhdeksän muuta.

Useat heistä ovat edelleen sairaalahoidossa. Epäilty on itse Savon ammattiopiston opiskelija. 25-vuotiasta miestä epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu edelleen kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi arvioi tutkinnan kestävän alkuvuoteen.

Lue myös: Kuopion kouluhyökkääjä on vangittu — Oikeus vangitsi koulutovereitaan miekalla lyöneen miehen epäiltynä murhasta ja murhan yrityksistä

Poliisi ampui miestä jalkaan

Nopeasti Savon ammattiopistoon paikalle tullut poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä. Poliisi käytti myös muita voimakeinoja.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs on kertonut, että mies haavoittui poliisin luodista jalkaansa. Poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta.

Voimankäytön tutkinnan suoritti Hämeen poliisi, ja sitä johti syyttäjä. Käytäntö on tavanomainen, kun poliisi käyttää virkatehtävässä asetta.

Aseenkäytön arvioinut syyttäjä totesi, että poliisin ampumiselle oli perusteet, sillä murhasta epäilty mies lähestyi poliisia teräaseella ja ilmapistoolilla aseistautuneena eikä totellut käskytystä.

Lue myös: Kuopion hyökkääjä pysäytettiin ampumalla, poliisikoiralla ja etälamauttimella – Syyttäjä: poliiseja ei epäillä rikoksesta

 

Juttua päivitetty voimankäytön osalta 31.10.2019 kello 10.41.