Kanta-Häme

Kuhaveljet ostaa Vanajanniemen tontin

Seudun suurin kalastusseura Kuhaveljet ostaa Hämeenlinnan kaupungilta Vanajanniemessä Hattulassa sijaitsevan vuokratontin.

Kuhaveljillä on myös toinen kaupungilta vuokrattu tontti. Se sijaitsee Padasjoella Virmailansaaressa. Molempien tonttien vuokra-aika päättyy tämän vuoden lopussa.

Vanajanniemessä Kuhaveljet on ollut vuokralaisena vuodesta 1976 alkaen. Alue oli alunperin 5 600 neliötä, mutta siihen on myöhemmin liitetty vesijättömaata noin 2 400 neliötä.

Kalastusseura perustelee ostotarjoustaan mm. sillä, että tavoitteena on tehostaa seuran nuorisotoimintaa järjestämällä kalastusleirejä Vanajanniemessä.

Kuhaveljet on raivannut ja rakentanut tonttia talkoilla. Nyt kaupunki myy reilun 8 000 neliön määräalan 125 000 eurolla.

Kuhaveljet maksaa 115 000 euroa rahana ja 10 000 euroa luovuttamalla Virmailansaareen tekemänsä rakennukset kaupungille.

Hämeenlinnan kaupunki on omistanut Virmailansaaressa 16 omarantaista loma-asuntojen rakennuspaikkaa. Niistä 13 on myyty.

Ensi vuonna on tarkoitus myydä Kuhaveljien vuokratontti ja Hämeenlinnan kaupungin Erä ja kala ry:n vuokratontti, jonka vuokrasopimus myös päättyy tämän vuoden lopussa. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic