Kanta-Häme

Kuinka Hämeenlinnan kaupunginjohtajuutta tavoittelevien kävi kaupunkilaisten tentissä? Katso tästä video tilaisuudesta

Kaupunkilaiset saivat lähettää ennakkoon kysymyksiä – tosin tietämättä, keitä loppusuoralla on.
Hämeenlinnalainen Aija Tuimala ja tamperelainen Olli-Poika Parviainen ovat jäljellä olevat ehdokkaat Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kuvakooste: Soile Toivonen / HäSa

Hämeenlinnan kaupunginjohtajakilvassa jäljellä olevat ehdokkaat, eli hämeenlinnalainen Aija Tuimala ja tamperelainen Olli-Poika Parviainen vastasivat maanantai-iltana kaupunkilaisten kysymyksiin.

Ehdokkaat olivat yhtä aikaa paikan päällä Verkatehtaalla, josta kyselytilaisuus striimattiin eli lähetettiin suorana lähetyksenä netissä. Tilaisuuden voi edelleen katsoa tallenteena.

Pääset katsomaan tentin tästä linkistä:

Kaupunkilaiset saivat lähettää kysymyksiä ehdokkaille etukäteen. Tosin määräajan päättyessä ei vielä ollut tiedossa, ketkä ehdokkaat pääsevät valintaprosessissa loppusuoralle.

Puolitoista tuntia kestävä tilaisuus alkoi kello 17.30 maanantaina.

Lue kolumni: Tentin perusteella kaupunginjohtajaksi on ehdolla kaksi erilaista uudistajaa ja verkostoitujaa

Myös valtuusto tenttaa

Maanantai-iltana myös kaupunginvaltuusto haastattelee jatkoon päässeet ehdokkaat.

Sisäministeriössä vihreiden poliittisena valtiosihteerinä työskentelevä Olli-Poika Parviainen, 40, toimi ennen yhtä kansanedustajakautta Tampereen apulaispormestarina ja kaupunkikonsernin johtoryhmässä vuosina 2011–15, vastuualueinaan elinkeino- ja sivistyspalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

Aija Tuimala, 47, nimitettiin tämän vuoden alussa Kuntatyönantajien (KT) yhteyspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi. Vielä kesän loppuun asti hän on puolet työajastaan Soteliiderit-hankkeen projektipäällikkö.

Tuuloksen kunnanjohtajan virassa Tuimala oli vuosina 2003–08, Hämeenlinnan seudun monikuntaliitokseen asti. Vuodesta 2006 alkaen hänellä oli virkavapaita, kun hän toimi kehittämispäällikkönä seudun palvelu- ja kuntarakennehankkeessa – eli oli vahvasti vaikuttamassa uuden Hämeenlinnan syntyyn.

Rekrytoinnin poliittinen ohjausryhmä kokoontuu viimeisen kerran ensi keskiviikkona. Kaupunginhallitus tekee 24. toukokuuta ehdotuksen kaupunginjohtajan valinnasta kaupunginvaltuustolle, joka päättää Timo Kenakkalan seuraajasta 7. kesäkuuta. HäSa

Juttua muokattu 17.5. kello 19.05: Muutettu aikamuotoja tilaisuuden päätyttyä.