Kanta-Häme

Kuinka kilisevät etäkulkuset? – Katso suora lähetys Hämeenlinnan kaupunginvaltuustosta kello 18

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään maanantaina viimeisen kerran tänä vuonna.

Esityslistalla ei ole järin isoja päätösasioita. Eniten jännitettävää voikin olla siinä, kuinka valtuutetuilta sujuu perinteinen joulukuun valtuustoon kuuluva joululaulun kajauttaminen, kun kokous joudutaan yhä pitämään etäyhteyksin koronatilanteen takia.

Vielä vuosi sitten Kilisee, kilisee kulkunen kajahti Raatihuoneen lähikokouksessa mallikkaasti.

 

Valtuustolle esitetään, että Kutalan ja Iittalan päiväkotien tasearvot alaskirjataan. Tämä tarkoittaa, että kaupungin tämän vuoden tulos heikkenee noin 2,8 miljoonalla eurolla.

Alaskirjauksia vastaava summa katetaan purkamalla Hämeenlinna-rahastoa, minkä rahaston säännöt mahdollistavat.

Päiväkodit siirtyivät kaupungin taseeseen tämän vuoden alussa, kun niitä hallinnut Hämeenlinnan Palvelukiinteistöt Oy lakkautettiin.

Valtuuston hyväksyttäväksi tulee myös Jukolan uuden S-marketin asemakaavamuutos.

Valtuuston etäkokous alkaa kello 18. Sitä on mahdollista seurata myös Raatihuoneen juhlasalissa, mutta kaupunki suosittelee yleisöä seuraamaan kokousta vain verkossa.

Voit seurata kokousta suorana lähetyksenä alla olevasta linkistä.

Juttu jatkuu videoikkunan jälkeen.

Keskustelua voi herättää perussuomalaisten vuosi sitten tekemä valtuustoaloite, jonka vuoksi kaupungin täytyi selvittää kehittämis- ja strategiatoimintojaan.

Aloitteen allekirjoittivat myös kristillisistä Kylli Kylliäinen ja Irmeli Lehtonen sekä vasemmistoliitosta Juhani Lehto.

Perussuomalaisten mukaan esimerkiksi asukasluvun kehityksessä, matkailijavirtojen synnyttämisessä tai velkaantumiskehityksen taittamisessa ei ole saavutettu tyydyttäviä tuloksia.

Aloitteessa esitettiin, että strategia- ja kehittämistoimen päällekkäisyydet poistetaan ja keskitetään yhdelle toimielimelle ja että sen määrärahoja kohtuullistetaan.

Kaupunginhallitus päätti marraskuussa, ettei aloitteen johdosta ole tarvetta toimenpiteisiin. Hallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että tämä merkitsee asian tiedoksi ja toteaa valtuustoaloitteen loppuun käsitellyksi. HäSa