Kanta-Häme

Kuinka Taideyhdistyksen taidehaaste puree?

Hämeenlinnan seudun taideyhdistys on haastanut kaikki taidetta omistavat liikelaitokset ja yhteisöt Hämeenlinnassa hakemaan taideteoksensa holveistaan kaikkien kaupunkilaisten nähtäväksi. Ideana on, että teoksia tuodaan valokuvina erilaisiin tiloihin, näyteikkunoihin ja seinille. Haasteeseen voi vastata myös järjestämällä yleisölle taidekierroksia tiloissaan.

Tiedottaja Aino Krohn, kuinka haaste on otettu vastaan?

– Ihan käsittämättömän innostuneesti. Tällaista ei ole aikaisemmin tehty, ja mukana on jo noin 40 eri yhteistyötahoa. Ja niitä tipahtelee koko ajan lisää.

Millaisia tahoja?

– No tietenkin kaikki perinteiset taidepaikat, kuten galleriat ja museot. Mutta esimerkiksi myös Kansallisarkisto ottaa tiloihinsa mielellään näyttelyn ja kampaamo Glohair, jolla on suuret ikkunat. Kirjastot, kahvilat, ravintolat, päiväkodit, kukkakaupat ja monet muut.

Myös Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistys osallistuu haasteen järjestämiseen.

– Kyllä. Yhdistys on alkanut jo rakentaa täydentyvää näyttelyä, jossa keskustan ankeita, tyhjiä näyteikkunoita täytetään yksityisten ihmisten taide-, muoto- ja selfie-kuvilla.

– Yhdistys tulostaa kuvia ikkunoihin, ja tästä kehittyy vähitellen Sadat kasvot – Sadat tarinat -näyttely. Nyt näyttää, että samaa idea on ehkä leviämässä myös Lammille.

Mitä pitää tehdä, jos haluaa osallistua Taidehaasteeseen?

– Olla yhteydessä taideyhdistyksen kontakteihin, Heikki Kilpeläiseen, Helena Marttiseen tai minuun.

– Jos haluaa toimittaa omasta kodista valokuvattuja teoksia näyteikkunaan, ne voi lähettää osoitteeseen info@kaupunkikeskusta.fi, koska Sari Hagemeier vastaa siitä.

Onko taideyhdistys asettanut haasteelle tavoitetta?

– Itsellä on sellainen tunne, että tavoitteet on ylitetty. Ei tullut mieleenkään, että näin monet haluaisi lähteä tähän mukaan.

Taidehaasteen sata päivää kestävä taidetapahtuma avataan Taiteiden yönä perjantaina 25.8. Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-makasiinissa kello 17.30. HÄSA

Mainos