Kanta-Häme

Kuka heitti joutsenen muovipussissa Vanajaveteen?

Maanantaina Vanajavedellä kalassa olleet paikalliset miehet tekivät oudon löydön Kantolanniemen rantakaislikosta lähellä Hämeenlinnan keskustaa. 

Kaislikkoon heitetystä muovipussista paljastui joutsenen raato. Linnun kaulan ympäri oli sidottu köysi ja pussissa oli myös pari kiveä kuin painoksi.

Raato löytyi Kantolan siirtolapuutarhan ja Kantolan tapahtumapuiston väliseltä rannalta, jossa ei sijaitse taloja tai suosittuja ulkoilureittejä.

Kalastajat luulivat valkoista pussia ensin pelkäksi roskaksi.

– Soudettiin siinä sitten lähemmäs kaislikon reunaa, kun meillä on ollut tapana nappailla roskia pois järvestä, toinen kalastajista kertoo.

Puoliksi veteen vajonneesta pussista paljastuikin joutsenen raato. Linnun kaulan ympärille oli sidottu köydenpätkä ja pussiin oli pantu kiviä.

Kalastajat ilmoittivat löydöstään hätäkeskukseen ja antoivat linnun paikalle saapuneille poliiseille.

Kalastaja arvelee, että kyseessä saattaa olla yksi Vanajaveden ja Luukkaanlahden välisen kannaksen liepeillä viime aikoina viihtyneistä joutsenista.

– Maanantaina lintuja oli enää vain kolme, eikä neljättä näkynyt missään, kalastaja kertoo.

Kalastajan mukaan lintu vaikutti päällisin puolin niin hyväkuntoiselta, että se ei ole voinut olla vedessä pitkään.

Poliisin mukaan joutsenen kuolemaa tutkitaan eläinsuojelurikoksena.

– Kyllähän tässä sellaisia viitteitä on, että ihan tahallisesta teosta olisi kyse, rikoskomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista sanoo.

Kaikki Suomessa esiintyvät joutsenlajit ovat rauhoitettuja. HäSa

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic