fbpx
Kanta-Häme

Kuka keksi panna hintalappuihin lehmiä, possuja ja broilereita?

Lammin S-marketin lihatuotteiden hintamerkintöihin on ilmestynyt pieniä possun, lehmän ja broilerin kuvia. Nämä merkit helpottavat Lammin ja Mainiemen vastaanottokeskuksissa asuvien turvapaikanhakijoiden kauppa-asioimista.

Kuka keksi merkitä lihatuotteet, myymäläpäällikkö Mervi Jalonen?

– Minulle on kerrottu, että yhteisöohjaaja Minna Helen keksi idean, ja edellinen myymäläpäällikkö toteutti sen. Hän oli vain yhtenä päivänä leikannut kuvia ja merkinnyt lihatuotteet. Hän oli täällä töissä kesäkuuhun asti. Kuvat ovat tosiaan irrallisia, ja ne on liimattu hintaetiketteihin.

Mitkä kaikki tuotteet on merkitty?

– Nauta-, sika- ja broilerituotteissa on merkinnät. Makkaroissa ja leikkeleissä ei ole merkintöjä, sillä ne saattavat sisältää montaa eri lihaa, eikä graafisia merkkejä mahdu montaa hintaetikettiin.

Hämeen Sanomiin on tullut palautetta, että merkinnät helpottavat turvapaikan hakijoiden asioimista kaupassa, kun kielitaitoa ei vielä ole. Oletteko te saaneet graafisista merkeistä palautetta?

– Emme ole, mutta kiva kuulla, että näistä pidetään.

Voisiko graafisia merkintöjä vielä lisätä muihinkin kuin tuoteryhmiin?

– Valikoimaa on paljon, ja se on käsityötä. Uskon, että lihatuotteissa merkinnät ovat tärkeitä. Toki niitä voisi myös jonnekin muualle lisäillä. HÄSA

Menot