Kanta-Häme

Kuka on HPK:n kansikuvapoika? – Vihje: hänen Aku Ankka -nimensä on Patti Oojanen

Joulukuussa ilmestyvässä Liiga-numerossa kansikuvapoikana on Otto Paajanen eli Patti Oojanen.

Otto Paajanen on saanut lempinimensä Aku Ankka -lehteen. Joulukuun Aku Ankan kannessa komeilee HPK:n kapteeni Patti Oojanen.

Kyseessä on Liigan ja Sanoma Media Finlandin Aku Ankka -lehden erikoisnumeron.

Lehden kansi on räätälöity jokaiselle liigajoukkueelle erikseen, ja kannessa komeilee joukkueesta tuttu tähtipelaaja. Aku Ankan Liiga-erikoisnumeron kaikki tuotot menevät lyhentämättömänä liigaseurojen junioritoiminnan hyväksi.

Aku Ankan Liiga-erikoisnumero tulee myyntiin jokaisella liigapaikkakunnalla joulukuun alussa. Lehden voi ostaa esimerkiksi seuran myyntipisteistä, verkkokaupoista ja lipunmyyntipisteistä. Lisäksi kolme euroa maksavaa lehteä myyvät kiekkojuniorit.

– Liigaa varten tehty sarja lienee Ankka-historian paras jääkiekkotarina! Daan Jippes ja Ulrich Schröder ovat tämän hetken taitavimpia piirtäjiä, ja he herättivät Kari Korhosen käsikirjoituksen komeasti henkiin. Lätkä on itse asiassa Akkarin sivuilla aika harvinainen laji, ja monet siihen liittyvät tarinat ovat suomalaisen toimituksen erikseen tilaamia, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo.

Erikoisnumeron painosmäärä on yhteensä 100 000 kappaletta.

– Yhdistämällä Aku Ankan ja jääkiekkoilun haluamme kertoa, että Aku Ankan tavoin optimismi, hauskuus ja omat oivallukset vievät pitkälle, ja niitä arvoja haluamme korostaa myös puhuttaessa juniorikiekosta.

– Kun kaikki kolme euroa maksavat lehdet on myyty, niin kyseessä on melko mukava potti liigaseurojen junnukiekolle ja monelle tuhannelle pelaajalle, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut keskiviikkona Otto Paajasta eli Patti Oojasta kommentoimaan esiintymistään Aku Ankassa. HÄSA

Seura Pelaaja Aku Ankka-pelaaja
KalPa Kai Kantola Kantsu
SaiPa Ville Koho Oho-Koho
Jukurit Aleksi Salonen Sählä-Solanen
KooKoo Juha-Pekka Haataja Raataja
Pelicans Hannes Björninen Nallukainen
HIFK Lennart Petrell Lennu Pertteli
Tappara Kristian Kuusela Risu Kruusela
Ilves Juhani Tamminen Pikku-Tami
JYP Juha-Pekka Hytönen Jipee Hytinä
Kärpät Lasse Kukkonen Kukko-Lasse
Lukko Janne Niskala Nikke Rantapyssy
Ässät Tommi Taimi Verso
TPS Teemu Väyrynen Väykkä
Sport Erik Riska Eki Riski
HPK Otto Paajanen Patti Oojanen

Päivän lehti

18.1.2020