Kanta-Häme

Kuka on kylän karaokemestari?

Karaokea lauletaan Hämeenlinnassa innokkaasti, mutta kilpailuja järjestetään lajissa äärimmäisen harvoin. Nyt Albertin kellarissa otetaan selvää, kuinka taitavia tulkitsijoita kylästä oikein löytyykään.
 
– Minun tietääksensi Hämeenlinnassa ei ole koskaan järjestetty kilpailua kaupungin mestaruudesta, karaokeisäntä Aki Heikkilä pohtii.
 
– Olen laskeskellut, että pelkästään keskustassa lauletaan neljässä paikassa ja viikonloppuisin karaokea vedetään yli kymmenessä mestassa. 
 
Vuoden 2014 Karaokemestari-kilpailussa järjestetään karsinnat kahtena iltana 5.-6. maaliskuuta. Mukaan voi ilmoittautua 27. helmikuuta mennessä poikkeamalla Albertin kellarissa tai sähköpostitse osoitteeseen karaokemestari2014@gmail.com
 
– Karsinnoissa kilpailijat saavat esittää kaksi omavalintaista kappaletta, jotka heidän tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä, Heikkilä neuvoo.
 
– Aika perinteistä suomalaistahan täällä on tapana laulaa, mutta aina löytyy joukosta yllättäjiä.

Neljä tuomaria

Kilpailussa on paikallisista musiikkialan vaikuttajista koostuva tuomaristo, joka antaa lauluista pisteet ja kilpailijalle myös palautteen esityksestä. Tuomareina ovat Elina Arlin, Ismo Savimäki, Jukka Friman ja AP Sarjanto.
 
Finaalissa torstaina 27. maaliskuuta kisaavat karsintojen parhaat, jotka saavat esittää kaksi kotimaista ja yhden ulkomaisen kappaleen oman valintansa mukaan. Voittajaa saa palkinnoksi pokaalin ja 100 euron rahapalkinnon. Mitalisijoille on luvassa lahjakortteja.
 
– Nyt koitetaan saada lisää ihmisiä karaoken maailmaan ja viritellä vähän kilpailuviettiä, Heikkilä sanoo.
 
– Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa, joten tästä kisasta saa totisuus olla kaukana.
 
Karaokemestari 2014 karsintakilpailut 5.-6.3. klo 19 Albertin kellarissa. Vapaa pääsy.

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020