Kanta-Häme

Kukanpäivä houkuttelee liikuttamaan ihmisiä

Kukanpäivänä eli tänään järjestettävä Liikuta minua -kampanja on jälleen haastanut järjestöt ja yhteisöt luomaan oman vapaaehtoistoiminnan tapahtuman. Mukaan on saatu noin 50 tapahtumaa 30 paikkakunnalla.

Tänä vuonna erityisteemana ovat taide ja kulttuuri. Sen vuoksi esimerkiksi moni museo on lähtenyt mukaan kampanjaan. Liikuta minua -tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran.

Kampanjan taustavoimia ovat Kansalaisareena ry, Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry, Invalidiliitto sekä vapaaehtoistoiminnan verkosto Vares ja lukuisa määrä paikallisia toimijoita.

Hämeenlinnan seudulla mukana on Hattula, jossa järjestetään ikäihmisten ulkoilupäivä kello 13 alkaen. Tällöin ulkoillaan ja kahvitellaan Tuuliakodilla Katinalassa, Punojanportilla Parolassa sekä Tuulikellossa Pappilanniemessä.

Myös Forssassa tapahtuu kukanpäivänä. Tarjolla on muun muassa aivojumppaa, venyttelyä, tuolijumppaa ja rentoutusta. Tapahtuman järjestää Paineettoman painonhallinnan ryhmä, ja samalla voi tutustua Forssan seudun mielenterveysseuraan. (HäSa)