Kanta-Häme

Kuljettaja kävi jääkaapilla, rekka kaatui ojaan

 

Eväiden kaivaminen jääkaapista aiheutti rekan suistumisen tieltä eilen tiistaina Hauhon Sotjalassa.

Onnettomuus tapahtui aamulla puoli yhdeksän aikaan valtatie 12:lla Hauhon kohdalla. Tien sivuun kaatuneessa kuorma-autossa ja sen perävaunussa oli säiliöt, joissa molemmissa oli 15000 kiloa seulottua hiekkaa.

Kuorma-auton kuljettaja kertoi poliisille olleensa ottamassa eväitä penkkien välissä olevasta jääkaapista, kun auto ajautui pientareelle. Kuljettajan oikaisuyrityksestä huolimatta rekka ajautui ojaan, missä vetoauto kaatui.

Kuljettaja ei loukkaantunut tapahtumassa, mutta hänet määrättiin ajokieltoon liikenneturvallisuuden vakavasta piittaamattomuudesta.

 

Useita rekkaturmia

Kanta-Hämeessä on viime aikoina sattunut useita rekkaturmia. Kaikista on selvitty ilman vakavia loukkaantumisia ja kaikkia yhdistää kuljettajan virhe.

 

6. elokuuta Rengon keskustassa Valtatie 10:llä asfalttilastissa ollut kuorma-auto tuli risteykseen liian lujaa ja suistui kääntyessään ojaan.

 

13. elokuuta valtatie 12:lla Tuuloksessa magneettikuvausrekka suistui ojaan. Vaara lisäsivät autossa olleet heliumsäiliöt ja voimakkaat magneettilaitteet. Onnettomuus johtui todennäköisesti nukahtamisesta.

 

6. lokakuuta Valtatie 12:lla Lautsian kohdalla rekka suistui pientareelle ja kaatui ojaan, kun kuljettaja selaili ajaessaan rahtikirjoja.

2. marraskuuta Lammin Padasjoentiellä Lammilla rekka suistui ojaan paperirullalastissa. Kuljettaja kertoi hetkeksi herpaantuneensa ajaessaan.

Päivän lehti

2.4.2020