Kanta-Häme

Kulta vaihtaa yhä omistajaa

Kulta vaihtaa yhä omistajaa, koska jalometallin maailmanmarkkinahinta on pysynyt korkealla, eikä hinnannousulle näy välttämättä edes loppua. Näin arvioi toimitusjohtaja Rauno Taskila Kultatukusta.

Kirkkonummelaisyrityksen jalometallien ostopiste on viime vuodesta alkaen toiminut Hämeenlinnan Sibeliuksenkadulla.

Taskila luottaa vahvasti, että kullan asema hyvänä sijoituskohteena on kestävää laatua. Sitä on myös yhä runsaasti ihmisten omistuksessa.

– Kullan hinta pysyy hyvällä tasolla ja mieluummin edelleen nousee, vaikka jonkinlaista vaihtelua on ollutkin välillä nähtävissä.

Kultaa internetissä ja suoraan yksityisiltä ihmisiltä ostavia yrityksiä on jo vuosia kultabuumin aikana syntynyt kuin sieniä sateella. Osa on ehtinyt Rauno Taskilan mukaan myös jo kuolla pois.

Kultatukku avasi viime vuonna useita ostopisteitä ja korumyymälöitä. Kirkkonummella on vuonna 1999 perustetun perheyrityksen pääkonttori ja nettimyyntikeskus, mutta toimipisteitä on lisäksi ympäri maan yhteensä parisenkymmentä. Yritys aloitti järjestelmällisen myymäläverkoston rakentamistyön vuonna 2011.

– Olemme ainakin toimipisteiden määrässä suurin kullan ostaja ja jalometallien kierrättäjä, toimitusjohtaja Rauno Taskila kuvailee.

Kokemukset Hämeenlinnasta ovat Taskilan mukaan hyviä.

– Asiakkaita on käynyt tasaisesti ja etenkin silloin, kun torilla on markkinat tai muita tapahtumia.

Korumyymälä seuraavaksi

Seuraavaksi yritys etsii Hämeenlinnan keskustasta sopivaa toimitilaa korumyymälälleen. Kultatukun omat korumallit valmistetaan kierrätysmateriaalista kotimaassa.

– Olemme ensimmäinen toimija Suomessa, joka valmistaa kaiken ostamansa kullan romukullan itse myytäväksi.

Osa romukullasta sulatetaan puhtaaksi sijoituskullaksi ja osa Kultatukun korumallistoon sopivaksi.

– Meillä kierrätys on viety loppuun saakka.

Korumyymälän perustaminen kaupunkiin voi toimitusjohtaja Rauno Taskilan mukaan olla jo piankin ajankohtaista.

– Olemme erikoistuneet jalometallien kierrätykseen ja sijoituskullan myyntiin, mutta liiketoimintamme painottuu myös yhä enemmän vintage- ja design-korujen ostoon ja vähittäismyyntiin.

Kultatukun edustajat eivät enää kierrä kullanostossa.

– Kustannukset koituivat aivan liian kalliiksi.

Kultatukku vannoo henkilökohtaisen – ja luottamuksellisen palvelun nimiin.

Jalometallien maailmanmarkkinahinnat luovat pohjan hinnoittelulle, mutta ostotilanteessa kullan ja muiden jalometallien hinta ei perustu pelkkään grammahintaan.

Kysymys saattaa olla muillakin perusteilla arvokkaista koruista. Koruissa voi olla upotettuina arvokkaita jalokiviä. Esimerkiksi Kalevala-koruja taas on sekä kultaisia, hopeisia ja myös pronssisia, joka ei ole jalometalli.

– Koruista maksetaan harkinnan mukaan korotettua grammahintaa ja muun muassa vintage-arvo arvioidaan aina erikseen. (HäSa)

Mainos