Kanta-Häme

Kultakeskuksen tiloihin autoliike

Nelipyörän Hämeenlinnan automyymälä ja korjaamo muuttavat tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa Kultakeskuksen kiinteistöön. Osuuskauppa Hämeenmaa on ostanut Nelipyörälle Kultakeskukselta runsaan 4000 neliön tilat ja maata.

– Vanhat tilat ovat käyneet ahtaaksi. Nelipyörä toimii useassa rakennuksessa ja osissa, mikä hankaloittaa toimintaa. Myös tontin muoto rajoittaa toimintaa, sanoo Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Reijo Aaltonen.

Kultakeskus on ensi viikon puoliväliin mennessä tyhjentänyt Hämeenmaan ostamat tilat. Yhtiö on rakentanut kiinteistönsä sisälle omalle toimistolleen ja varastolleen uudet tilat. Tehtaanmyymälä lakkautettiin joulun jälkeen. Uudet myymälät avattiin Reska-kävelykadulle ja Prisman kiinteistössä joulukuun alussa.

– Nyt autoliikkeen tiloista puuttuu esimerkiksi korjaamopalveluja. Uusiin tiloihin saamme peltikorjaamon ja maalaamon. Pystymme parantamaan myös rengaspalveluja, Aaltonen kertoo.

Osuuskauppa Hämeenmaan omistama Nelipyörä edustaa Toyota-autoja. Yritys työllistää Hämeenlinnassa noin 25 työntekijää. Nelipyörällä on automyymälä myös Hyvinkäällä. Hämeenmaan omistama Vesijärven Auto edustaa Toyotaa Lahdessa.

– Hämeenlinnan työntekijämäärä varmaan jonkin verran kasvaa uusissa tiloissa, Aaltonen sanoo.

Järjestelyihin…varattiin aikaa

Hämeenmaa aloittaa talven aikana muutostyöt Kultakeskuksen kiinteistössä. Muutostöihin on haettu rakennuslupaa. Sen saamiseen ei pitäisi liittyä ongelmia, sillä asemakaavan muutosta ei tarvita.

Aaltonen kertoo, että hanketta on viety eteenpäin tarkoituksella hyvissä ajoin.

– Nämä ovat pitkäjänteisiä asioita ja haluamme turvata oman toimintamme. Tällaista tilaisuutta ei niin ikään tule aina.

Nelipyörä on nykyisissä Hämeenlinnan Parolantien tiloissaan vuokralainen. Kiinteistö on Honkavuorten omistuksessa. Meiju Honkavuori myi Nelipyörän Hämeenmaalle vuonna 2006. Aaltonen sanoo, että Hämeenmaa haluaa antaa tilojen omistajalle aikaa uuden vuokralaisen etsimiseen.

Nelipyörälle erotetaan Kultakeskuksen kiinteistöstä oma tontti, jolla on nyt pysäköintitiloja ja puistoa. Nelipyörän liiketilat ja piha-alueet tulevat kiinteistön eteläpäätyyn, jonne kuljetaan Paroistentien kautta.

Kultakeskuksen kiinteistössä on neliöitä kaikkiaan noin 22000. Kultakeskuksen omassa käytössä on ollut noin 16000 neliön tilat, jotka ovat olleet yhtiölle väljät. Järjestämällä uudelleen tilojensa käyttöä yhtiö pystyi myymään ison siivun kiinteistöstä.

Kultakeskuksen uusi sisäänkäynti on pitkän rakennuksen keskiosassa Pälkäneentien puolella.

– Tuotantotiloihin meidän ei tarvinnut tehdä muutoksia, Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola kertoo. (HäSa)

Mainos