Kanta-Häme

Kultakeskus ei kiirehti uusien tilojen rakentamista

– Voimme aivan hyvin odottaa parempaa markkinatilannetta, Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola sanoo.

Kultakeskus on suunnitellut uusien tilojen rakentamista Kultakeskuksen vanhalle 8,5 hehtaarin tontille. Sillä on jopa rakennuslupa 16 000 neliön liikerakennukselle, mutta sopimuksia uusien tilojen rakentamisesta ei ole tehty.

– Kiinnostusta tiloihin on ollut, mutta se ei ole johtanut mihinkään, Ruohola toteaa.

Kultakeskuksella ei ole tällä hetkellä meneillään mitään erityistä hanketta, jolla kiirehdittäisiin uusien tilojen rakentamista. Ruohola vakuutta, ettei hankkeella ole kiire. Uusien liiketilojen rakentamista ryhdyttiin suunnittelemaan jo vuonna 2005.

– Kiinteistön käytössä tilanne on jo hyvä, kun Kariston tiloille on löytynyt vuokralainen.

Offsetkolmio… vuokralaiseksi

Vanhassa Kultakeskuksen rakennuksessa on noin 20 000 kerrosneliötä. Se on jaettu kolmeksi kiinteistöksi. Pohjoispäässä on Kariston kiinteistö. Eteläpäästä myytiin vuoden 2012 lopulla Osuuskauppa Hämeenmaalle kiinteistö, johon Hämeenmaa aikoo siirtää Nelipyörä-autoliikkeen. Hämeenmaa on kuitenkin lykännyt autokaupan muuttoa.

Karistolta on vapautunut toimisto ja tuotantotiloja sen jälkeen, kun yritys myi liiketoimintaansa.

– Offsetkolmio on vuokrannut painon ja toimistotiloja. Vapaana on edelleen sitomon noin 1 500 neliön tilat, Ruohola kertoo.

Kultakeskus ja Karisto kuuluvat samaan konserniin. Niiden omistuksessa on noin 7 hehtaaria vanhasta Kultakeskuksen kiinteistöstä.

Kultakeskus on ainakin hieman jo valmistautunut uusien tilojen rakentamiin.

– Puustoa tontilta on raivattu, jotta näkymää on saatu entistä paremmaksi. (HäSa)