fbpx
Kanta-Häme

Kun isi ranskanletin solmi

Tavallaan kaikki alkoi särkyneestä sydämestä.

Raumalaisen Matti Airolan sydäntä särki, kun hän joutui kerrasta toiseen kertomaan viisivuotialle Maisa-tyttärelleen, ettei perhetuttu, joka oli pari kertaa laittanut tytön hiukset ranskanletille, voinut tulla laittamaan tytön hiuksia joka päivä.

Airola päätti opetella tekemään ranskanletin itse, sillä hän arveli, ettei se niin vaikeaa voinut olla.

– Mutta kyllähän se oli, hän sanoo ja nauraa.

Youtube-videoiden katselu tuotti kuitenkin tulosta. Koska Maisa ja nuorempi tytär Kerttu halusivat aina nähdä lopputuloksen, isä otti kuvan jokaisesta tekemästään letistä.

Kun puhelimen muisti alkoi täyttyä kampauskuvista, Airola perusti ensin Instagram-tilin viime syksynä ja vuodenvaihteessa blogin nimeltä Isin ja tyttöjen hiushommat.

Homma lähti Airolan mukaan lopullisesti hanskasta, kun Iltalehti otti yhteyttä. Artikkelia “uskomattomista lettikampauksista” jaettiin hetkessä pelkästään verkossa 36 000 kertaa.

Airola uskoo, että osa kiinnostuksesta selittyy sillä, että hiusten letittäjä onkin äidin sijaan isä. Hän myös muistuttaa, että lapselle asialla ei ole minkäänlaista merkitystä.

Letittäminen kuuluu Airolan perheessä sekä aamu- että iltarutiiniin. Syy on selkeä.

– Letittäessäni olen lapsille läsnä. Se on meidän tapamme olla yhdessä. Mieluummin juttelen tyttärieni kanssa heidän päivästään kuin heittäydyn sohvalle puhelimen kanssa.

Airolan pitkähiuksinen vaimo ei ole koskaan opetellut ranskan- tai muunkaanlaista lettiä.

– Vaimoni suosii nutturoita, mutta nykyisin saan silloin tällöin letittää hänenkin hiuksensa.

Ensimmäinen suomalainen lettikirja julkaistaan elokuussa Sen kustantaa suomenruotsalainen kustantamo Schilds & Söderströms. 30 erilaista lettimallia piirrosohjeineen ovat puolestaan Airolan käsialaa.

Aloittelijoita, jotka hallitsevat peruspalmikon, Airola neuvoo aloittamaan itsensä lailla ranskanletistä. Helpointa on tehdä jakaus keskelle päätä ja alkaa letittää kohti korvantaustaa, hiusten kasvusuunnan mukaisesti.

Jos asettaisi vierekkäin sen letin, jonka Airola tekee tänä iltana tyttärensä hiuksiin ja sen, jonka hän letitti Youtube-videoita katsottuaan, ero olisi oman arvion mukaan jonkinmoinen.

– Sorminäppäryydestähän tässä on kyse. Ja se on taito, joka kehittyy nopeasti. HÄSA

Menot