Kanta-Häme

Kunnallinen eläinlääkärivastaanotto muutti uusiin tiloihin –Toimipisteessä avoimet ovet torstaina

Kunnaneläinlääkärit Tiina Tretjakov (vas.) ja Minna Kauppi-Kuusinen ovat pitäneet vastaanottoa uusissa tuloissa Kaurialassa helmikuun alusta alkaen. Puolivuotias pohjanpystykorva Myrsky kävi tiistaina saamassa ekinokokkilääkityksen ennen matkaa. Kuva: Sara Aaltio
Kunnaneläinlääkärit Tiina Tretjakov (vas.) ja Minna Kauppi-Kuusinen ovat pitäneet vastaanottoa uusissa tuloissa Kaurialassa helmikuun alusta alkaen. Puolivuotias pohjanpystykorva Myrsky kävi tiistaina saamassa ekinokokkilääkityksen ennen matkaa. Kuva: Sara Aaltio

Kunnaneläinlääkärit Minna Kauppi-Kuusinen ja Tiina Tretjakov ovat nyt muutaman kuukauden työskennelleet uusissa vastaanottotiloissa Kaurialassa.

Aiemmin Jukolassa toiminut vastaanotto joutui muuttamaan sisäilmaongelmien takia. Kaupunki etsi uusia tiloja pitkään, mutta loppujen lopuksi lääkärit löysivät uuden toimitilan itse.

– Tämä on vuokrattu yksityiseltä omistajalta, sillä kaupungin omistamista kiinteistöistä ei löytynyt sopivaa tilaa meille, Kauppi-Kuusinen ja Tretjakov kertovat.

Entistä avarammat tilat

Uudet tilat sijaitsevat Parolantien varrella R-Kioskin naapurissa. Ne ovat entistä isommat ja valoisammat, ja myös hoitohuoneiden äänieritys on aiempaa parempi.

– Hoitohuoneet ovat vähän pienemmät kuin enenen, mutta muut tilat ovat avarammat, Kauppi-Kuusinen sanoo.

Ainoa, mitä Jukolasta ehkä kaivataan, ovat parkkipaikat.

Parolantien vastaanotolla ei ole erillistä pysäköintialuetta, mutta parkkitilaa löytyy Parolantien ja lähikatujen varsilta sekä Lukiokadun varrella sijaitsevalta yleiseltä pysäköintialueelta. Lisäksi lähellä sijaitsee Soraharjunkadun kenttä, josta viimeistään löytyy tilaa.

Myös lemmikkejä potilaana

Kunnaneläinlääkärit huolehtivat vastaanotolla peruseläinlääkäripalveluista eli esimerkiksi rokotuksista, hammaskiven poistosta, steriloinneista ja kastroinneista. Hoitajat myös leikkaavat kynsiä. Lisäksi myynnissä on lemmikkien ruokia ja tarvikkeita.

Sen sijaan röntgenlaitetta vastaanotolla ei ole. Sellaista tarvitsevat potilaat ohjataan yksityisille eläinlääkäreille.

– Joskus edelleen kuulee sitä, että ihmiset ajattelevat meidän hoitavan vain maatilan eläimiä. Meillä on kuitenkin pitkään hoidettu myös pieneläimiä. Tässä keskustan vastaanotolla niiden osuus on suuri, kertoo Tiina Tretjakov.

Hämeenlinnan alueella toinen kunnaneläinlääkärien vastaanotto on Tuuloksessa. Myös siellä on kaksi lääkäriä, ja se painottuu enemmän tuotantoeläimin.

Päivistyksessä isompi alue

Kunnaneläinlääkärit hoitavat myös ilta- ja viikonloppupäivystykset. Päivystysalueeseen kuuluu myös Riihimäen ja Hyvinkään seutu.

– Silloin hoidetaan akuutteja tapauksia, jotka eivät voi odottaa seuraavaa päivää tai arkipäivää, Minna Kauppi-Kuusinen kertoo.

Kauppi-Kuusinen ja Tretjakov ovat molemmat työskennelleet Hämeenlinnassa kunnaneläinlääkärinä yli 10 vuotta ja alalla vielä pitempään.

Tänä aikana he ovat huomanneet sen, että lemmikkejä tuodaan hoitoon entistä pienempien vaivojen takia.

– Ja esimerkiksi kissoja ja jyrsijöitä tuodaan vastaanotolle enemmän kuin ennen.

Avointen ovien iltapäivä

Tämän viikon torstaina 23. toukokuuta Parolantien tiloissa järjestetään avointen ovien iltapäivä. Lemmikin kanssa voi tutustua tiloihin kello 14-17.

Kello 15-16 kissoja ja koiria rokotetaan ilman ajanvarausta ja samalla hoituu tarvittaessa myös kynsien leikkuu. Toimenpiteistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Lisäksi ohjelmassa on koiran- ja kissanruokaesittelyä. Lemmikeille on tarjolla maistiaisia ja ihmisille kahvitarjoilu. HÄSA

Kaksi toimipistettä

Hämeenlinnan kunnaneläinlääkärien toimialueena ovat Hämeenlinna ja Hattula.

Vastaanottoja on kaksi, toinen kantakaupungissa (Parolantie 9) ja toinen Tuuloksessa (Pannujärventie 12).

Molemmat vastaanotot ovat avoinna arkisin kello 8–16.

Ajanvaraus molemmissa arkisin kello 8–9.30. Parolantien vastaanotto 03 621 3757 ja Tuulos suoraan lääkäreille joko 03 621 4731 tai 03 621 3080.

Päivystys

Lisäksi palvelee maksullinen päivystysnumero 0600 91885 arkisin kello 16-8 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16 maanantaiaamuun klo 8.

Arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattona edellisestä päivästä klo 16 seuraavaan arkipäivään klo 8.

Päivystysalue kattaa seitsemän kuntaa: Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki.

Päivän lehti

24.1.2020