Kanta-Häme

Kunnan kiinteistöjen käyttö on tehostunut

Hattulassa vietetään tänään Mierolanpellolle rakennettavan Juteinikeskuksen eli uuden koulun ja liikuntahallin harjannostajaisia.

Kolme vuotta sitten valmistuneessa kiinteistöohjelmassa arvioitiin, että kunnan kiireellisin uudisrakennus- ja remonttikohde olisi Tuulia-koti eli vanhainkoti. Uuden koulun kaavailtiin toteutuvan sen jälkeen, mutta nyt niitä toteutetaan rinta rinnan.

– Uuden koulun rakentaminen osoittautui kiireellisemmäksi Hurttalan koulun sisäilmaongelmien takia, sanoo Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho.

Tuulia-kodin laajennusosa otetaan käyttöön syksyllä, ja parhaillaan mietitään sen vanhempien rakennusten peruskorjauksen laajuutta ja aikataulua. Kiinteistöohjelmaa päivitetään parhaillaan.

Kiinteistöohjelmaan tehdyt linjaukset ovat Teeriahon mukaan toteutuneet hyvin. Kiinteistöohjelman tavoitteena oli kirjata yksiin kansiin kunnan omistamat kiinteistöt sekä niiden korjaustarpeet ja kustannukset.

Samalla tavoitteeksi asetettiin kiinteistöjen käytön tehostaminen ja tarpeettomista kiinteistöistä luopuminen. Kolme vuotta sitten kunnan omistuksessa oli 39 kiinteistöä, nyt 38.

– Nuo luvut eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Esimerkiksi entinen kunnanvirasto ja päivähoitotoimiston rakennus ovat pois käytöstä, jolloin niiden ylläpitokustannukset ovat pienet, vaikka ne ovat edelleen kunnan omistuksessa, Teeriaho kertoo.

Kunnanviraston tontti on tarkoitus myydä jossain vaiheessa, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Kiinteistöjen käyttöä on myös ohjelman mukaisesti tehostettu. Lähes kaikki aiemmin hajallaan sijainnet kunnan yksiköt toimivat nykyisin Pappilanniemessä.

Koulutoimisto taas siirtyi omista erillisistä tiloistaan yhteiskoululle. Pieniä päivähoidon yksiköitä yhdistettiin, kun uusi Viiriäisen päiväkoti valmistui.

Kiinteistöohjelman mukaan kunnan haltuun jää 24-25 kiinteistöä. Hattula on myynyt Lepaan Neulasen päiväkotikiinteistön ja Rahkoilan koulun myynnistä on neuvoteltu.

Hattulan kunnanhallitus käsittelee kiinteistöohjelman päivittämistä kokouksessaan ensi maanantaina ja valtuustoon se tulee kesäkuun alkupuolella. HÄSA

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic