Kanta-Häme

Kunnanhallitukseen kaksi uutta nimeä

Janakkalan kunnanhallituksen nimet alkavat olla selvillä. Tosin vasemmistoliitto pitää kokouksensa vasta tulevana sunnuntaina, mutta on melko selvää, että se esittää kunnanhallitukseen sen nykyistä jäsentä Jaana Kivistöä.

Kaikki muut ryhmät ovat ehdokkaistaan jo päättäneet. Sosiaalidemokraattien ryhmä esittää, että kunnanhallituksessa jatkavat Kalevi Ilmarinen, Reijo Löytynoja ja Titta Rissanen, mutta niin, että Löytynojasta tulee puheenjohtaja ja Ilmarinen siirtyy rivijäseneksi.

Välilä nousee kunnanhallitukseen

Keskustan edustajiksi kunnanhallitukseen ovat tulossa Päivi Välilä ja Osmo Tokeensuu. Heistä Välilä on uusi jäsen, joka nousee Merja Taposen tilalle. Taposesta puolestaan tulee kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Kokoomuksen mandaatilla kunnanhallituksessa ovat jatkamassa Jussi Mattila sekä kristillisdemokraattien Mirja Pöhö.

Perussuomalaisten edustaja kunnanhallituksessa on vaihtumassa. Jorma Saarenpää korvaa Seppo Hauta-ahon.

Lopullisesti näistä valinnoista päättää valtuusto vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 26. tammikuuta. Valtuusto valitsee tuolloin itselleen myös uuden puheenjohtajiston.

Silvennoinen pysyy puheenjohtajistossa

Taponen siis nousee valtuuston puheenjohtajaksi, kuten sovittiin jo kaksi vuotta sitten. Toiseksi varapuheenjohtajaksi siirtyy nykyinen valtuuston puheenjohtaja Esa Silvennoinen (kok.). Hänelle tekee tilaa vihreiden Petri Ojanen.

Valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana on jatkamassa Rauno Kurki (sd.) ja kolmantena varapuheenjohtajana Eeva-Maria Tuominen (ps.).

Valtuuston kaikki neljä puheenjohtajaa osallistuvat kunnanhallituksen kokouksiin. He eivät kuitenkaan osallistu niissä äänestyksiin.

Hämeen Sanomissa 3. tammikuutta uutisoitiin Silvennoista ja Ojasta koskevista muutoksista virheellisesti. Silvennoinen ei siis ole siirtymässä kunnanhallitukseen, vaan valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi. Ojanen ei istu nyt hallituksessa, vaan valtuuston puheenjohtajistossa. (HäSa)