Kanta-Häme

Kunnanhallitus ei esitä ketään kunnanjohtajaksi

Janakkalan kunnanhallitus päätyi maanantaina ratkaisuun, ettei se esitä ketään kunnanjohtajaksi. Päätökseksi tuli, että valtuusto suorittaa kunnanjohtajan vaalin hakijoiden ja suostumuksensa antaneiden joukosta.

Tämä päätös korvaa viikon takaisen päätöksen, jossa kunnanhallitus liputti kahden ehdokkaan puolesta: Minna Lintosen ja Tanja Matikaisen. Viime viikolla kävi ilmi, että tällainen esitys on laiton, sillä kunnanhallituksella on oikeus esittää virkaan vain yhtä henkilöä tai sitten se ei saa esittää ketään.

Valtuustokin pääsee tenttaamaan

Edelleen on kuitenkin selvää, että nimenomaan Lintonen ja Matikainen ovat kunnanhallituksen suosikkiehdokkaita. Haastatteluryhmä, johon kuuluvat kunnanhallituksen lisäksi myös valtuuston puheenjohtajat, on näet päättänyt kutsua Lintosen ja Matikaisen tapaamaan valtuustoa keskiviikkona.

Näin myös valtuusto pääsee tenttaamaan kärkiehdokkaita.

Minna Lintonen (sd.) on forssalainen rehtori, joka on entinen kansanedustaja ja ollut mukana keskeisissä tehtävissä Forssan kunnallispolitiikassa. Tanja Matikainen on Sulkavan kunnanjohtaja ja viittä vaille oikeustieteen tohtori.

Janakkalan kunnanjohtajaksi haki yksitoista henkilöä, ja lisäksi kaksi antoi hakuajan jälkeen suostumuksensa virkaan.

Valtuusto valitsee kunnanjohtajan seuraavassa kokouksessaan 9. joulukuuta. Virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla. Ennen kunnanjohtajan valintaa valtuusto päättää muun muassa ensi vuoden budjetista. (HäSa)