Kanta-Häme

Kunnanhallitus ei myöntänyt kunnanjohtajalle virkavapautta

Janakkalan kunnanhallitus ei myöntänyt kahden vuoden virkavapautta kunnanjohtaja Anna-Mari Ahoselle.

Maanantainen päätös ei ollut yksimielinen, sillä siitä äänestettiin. Jussi Mattila (kok.) ja Mirja Pöhö (kd.) olisivat virkavapauden myöntäneet, mutta kaikki muut seitsemän kunnanhallituksen jäsentä olivat sitä vastaan. Virkavapautta vastustivat siis demarien Kalevi Ilmarinen, Titta Rissanen ja Reijo Löytynoja, keskustan Osmo Tokeensuu ja Merja Taponen sekä Jaana Kivistö (vas.) ja Seppo Hauta-aho (ps.).

Sulattelu tarpeen

Anna-Mari Ahonen ei osannut vielä maanantai-iltana sanoa, mitä hän päättää tulevaisuudestaan: ottaako hän vastaan HHT-kehityshankkeen kaksivuotisen johtajuuden vai palaako hän Janakkalan kunnanjohtajaksi.

– Minulla on tässä kova miettiminen. Suoraan sanottuna tätä täytyy sulatella. Uskoisin, että olen huomenissa jo viisaampi, Ahonen sanoi.

Ahonen ei ollut kunnanhallituksen päätöksestä kuitenkaan erityisen yllättynyt.

– Ajattelin etukäteen, että tämä voi mennä kumminpäin vain. Tietysti toivoin, että he olisivat virkavapauden myöntäneet.

– Kuitenkin tässä on kaksi hyvää vaihtoehtoa vastakkain. Ei pidä murheellinen olla.

Lyhyt virkavapaa loppumassa

Anna-Mari Ahonen on työskennellyt Helsinki-Hämeenlinna-Tampere-akselin kehittämisen valmisteluhankkeessa huhtikuun alusta lähtien. Kunnanhallitus myönsi hänelle viime keväänä virkavapautta elokuun loppuun saakka.

Ahosen sijaisena on tämän ajan (paitsi heinäkuun) työskennellyt eläkkeellä oleva kunnanjohtaja Pekka Harju. Harju ilmoitti kuitenkin, ettei hän olisi enää syyskuun jälkeen käytettävissä kunnanjohtajan sijaiseksi.

– Ikäkin tulee vastaan, 66-vuotias Harju sanoi Hämeen Sanomille viime viikon lopulla.

Mikäli Ahonen päättää, ettei hän ota HHT:n määräaikaista hankejohtajuutta vastaan, hän palaa Janakkalan kunnanjohtajaksi syyskuun alussa.

Mutta jos HHT vie voiton, Janakkalan kunnan on pantava pian kunnanjohtajan virka hakuun. Siitä huolimatta kunta tarvitsee väliaikaisen kunnanjohtajan syyskuun alusta lähtien siihen saakka, kunnes uusi johtaja voi aloittaa virassa. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020