Kanta-Häme

Kunnanhallitus esittääkin, että Janakkalan kyläkoulut saavat jatkaa

Janakkalan kunnanhallitus teki useita muitakin muutoksia koulukeskusesityksiin. Lopullisesti asian päättää valtuusto.
Muun muassa Heinäjoen koulu saisikin jatkaa, mikäli valtuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen.

Janakkalan kunnanhallitus sorvasi koulukeskuksia ja -verkkoa koskevat päätösesitykset koko lailla uusiksi keskiviikkoisessa kokouksessaan.

Esimerkiksi kaikki kyläkoulut kunnanhallitus säästäisi, jos niissä oppilasmäärä vain säilyisi vähintään 28:ssa, kuten valtuusto muutama vuosi sitten rajasi.

 

Kunnanjohtajan esityksenä oli, että Tarinmaan, Tanttalan, Heinäjoen ja Vähikkälän koulut lakkautettaisiin koulukeskusten valmistuessa.

Haukankallion erityiskoulun lakkauttamisasia sen sijaan palautettiin valmisteluun, sillä Osmo Tokeensuu (kesk.) esitti, että ensin selvitetään luokkamuotoisen erityisopetuksen mahdollisuus sekä Turengin että Tervakosken koulukeskuksissa.

 

Koulukeskusten rakentamisesta Tomi Lindstén (sd.) esitti, että Turengin keskus rakennettaisiin yhdessä vaiheessa (eikä kahdessa, kuten kunnanjohtaja esitti) ja että rakentamiset aloitettaisiin vuoden välein.

Tämä ehdotus voitti kunnanjohtajan esityksen äänin 3-4. Osmo Tokeensuu jätti tähän päätökseen eriävän mielipiteen.

Sirpa Autio (kesk.) esitti, että valmistuskeittiöiden rakentamisen mahdollisuus selvitettäisiin sekä Turengin että Tervakosken koulukeskusten osalta. Tämä hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti Osmo Tokeensuun esityksen siitä, että toteutussuunnitelma tuodaan vielä kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi.

 

Kunnanjohtajan alkuperäisen esityksen mukaisesti keskiviikon kokouksessa oli tarkoitus päättää myös Viralan, Harvialan ja Leppäkosken koulujen peruskorjauksista, mutta kunnanjohtaja veti kokouksen aikana tämän asian pois esityksestään. HäSa

Lue myös: Vähikkälässä ollaan pettyneitä koulukeskussuunnitelmaan

Päivän lehti

27.1.2020