Kanta-Häme

Kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan yhtenäiskoulun hankkeessa

Hattulan kunnanhallitus haluaa vielä lisäselvityksiä ja taloustietoja. Asiaan palataan 8. lokakuuta.
Hattulan uutta yläkoulua on tarkoitus alkaa suunnitella Parolan koulun yhteyteen.

Esitetty yhtenäiskoulun hankesuunnitelma ei etene ainakaan niin rivakasti kuin sivistyslautakunta esitti elokuun lopulla. Kunnanhallitus nimittäin päätti maanantaina käyttää otto-oikeuttaan tässä asiassa.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto kertoi kokouksen jälkeen, että kunnanhallitus haluaa asiasta vielä lisäselvityksiä.

– Kunnanhallitus katsoi, että henkilöstön näkemyksiä pitää selvittää. Lisäksi talous- ja henkilöstöjohtajalta odotetaan selvitystä kunnan talouden reunaehdoilta. Niin ikään oppilasmäärien kehityksestä halutaan tarkempia tietoja.

Yhtenäiskoulun asia tulee kunnanhallituksen käsiteltäväksi 8. lokakuuta. Yhtenäiskoululla tarkoitetaan koko peruskoulua ja esiopetusta.

Sivistyslautakunta hyväksyi 29. elokuuta hankkeen tarveselvityksen ja päätti esittää tekniselle lautakunnalle, että se käynnistäisi hankesuunnitelman teon.

Tähän päätökseen kunnanhallitus siis tarttui. Kunnanjohtaja olisi antanut asian mennä eteenpäin, mutta Mikko Sabel (vihr.) esitti otto-oikeuden käyttämistä ja häntä kannatti Pentti Pietilä (kesk.).

Äänestyksessä Sabelin ehdotuksen kannalla olivat lisäksi Matti Puotila (kok.), Pia Yli-Pirilä (kok.), Pete Herranen (kok.) ja Nina Aitola (kd.).

Sivistyslautakunnan ja kunnanjohtajan kannalla äänestyksessä olivat Tuula Mäenpää (sd.), Aarre Lindeman (sd.) ja Ritva Viitala (kesk.).

Tarveselvityksen mukaan yläkoulun uudisrakennus sopisi Parolan koulun kylkeen. Uusi rakennus tarvittaisiin, koska vanha yhteiskoulu on käyttöikänsä päässä ja siinä on sisäilmaongelmia.

Lisäksi uuden rakentaminen tulisi selvitysten mukaan halvemmaksi kuin vanhan talon korjaaminen. HÄSA