Kanta-Häme

Kunnanjohtajat seutuselvityksen puikkoihin

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kunnanjohtajat valmistelevat seudun kuntarakenneselvitystä marraskuun loppuun mennessä, jolloin seudun kunnat antavat asiasta lausuntonsa valtiolle.

Menettelystä sovittiin seudun kunnanjohtajien ja puheenjohtajiston yhteispalaverissa tällä viikolla.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio kuvailee tapaamista hyvähenkiseksi.

– Keskustelimme eri kuntien näkökulmista ja yritimme yhdessä miettiä, miten tästä mennään eteenpäin. Sovimme, että kunnanjohtajat valmistelevat etenemissuunnitelman, Rautio sanoo.

Seuraavan kerran puheenjohtajisto ja kunnanjohtajat tapaavat 26. marraskuuta.

Elinkeinoyhteistyötä Riihimäen kanssa

Tiistaina järjestetyssä tapaamisessa oli mukana myös Riihimäen seudun edustajia. Isommalla porukalla keskityttiin elinkeinopolitiikkaan.

– Puhuttiin muun muassa siitä, mitä yhteisiä hankkeita meillä voisi olla HHT-akseliin liittyen. Se oli erittäin hyvä kokous. Porukka oli oikein tyytyväistä, Rautio sanoo

Hänen mukaansa seudut ovat tienneet hyvin vähän toistensa tekemisistä. Yhteinen näkemys löytyi etenkin kansainvälisen yhteistyön tarpeesta.

– Venäjä on niin suuri alue, ettei sinne kenenkään kannata ihan yksin lähteä. Hämeenlinnalla on Pietarissa pysyvä edustusto Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön Jykesin kanssa, mitä monet eivät edes tienneet, Rautio sanoo.

Tapaamisessa sovittiin elinkeinovirkamiesten yhteydenpidosta.

– Tällä ykkösjohtajien kokoonpanolla tapaamme uudestaan ensi vuoden alussa, Rautio kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic