Kanta-Häme

Kunnanjohtajavalinta uuteen käsittelyyn Janakkalassa

Janakkalan kunnanhallitus joutuu ottamaan kunnanjohtajan valinta-asian uudestaan käsittelyynsä ensi maanantaina. Nyt on käynyt ilmi, että sen viimemaanantainen esitys asiassa oli laiton.

Kunnanhallitushan esitti valtuustolle, että tämä valitsisi kunnanjohtajaksi joko Minna Lintosen tai Tanja Matikaisen. Laittomuus on siinä, ettei kunnanhallitus olisi saanut tehdä vaihtoehtoista ehdotusta.

Yksi tai ei ketään

Janakkalan hallintojohtajan Matti Korkalan mukaan kunnanhallitus voi esittää vain yhtä henkilöä tai olla esittämättä ketään. Joka tapauksessa valtuustolla on vapaat kädet valita kenet tahansa hakijoista tai virkaan suostumuksen antaneista.

Tästä uutisoi ensimmäisenä Yle Häme. Kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) toi tiistaina Politiikan puhemylly -ohjelmassa esiin epäilyn Janakkalan kunnanjohtajaesityksen mahdollisesta laittomuudesta.

Päätösesitys ei vielä tiedossa

Asian esittelee Janakkalan kunnanhallituksessa maanantaina sen puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen (sd.). Yleensä kunnanhallituksessa asiat esittelevä kunnanjohtaja on tässä asiassa esteellinen, koska vt. kunnanjohtaja Katja Pesonen on yksi virkaa hakeneista.

Ilmarinen tekee päätösesityksensä vasta kokouksessa.

Kun Janakkala valitsi viimeksi kunnanjohtajaa kolme vuotta sitten, kunnanhallitus ei esittänyt virkaan ketään. Samoin menetteli Hämeenlinnan kaupunginhallitus toukokuussa, kun oltiin valitsemassa uutta kaupunginjohtajaa. (HäSa)

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic