Kanta-Häme

Kunnantalon tarinat kootaan yhteen

Kalvolan vanhan kunnantalon tarinoita kootaan yhteen. Talossa työskennelleiden tai sen historiaa muuten tuntevien juttuja ja kuvia kerätään Iittalan taidetalon toimistoon.

Taidetalo toimii entisellä kunnantalolla, ja rakennukseen liittyvät tarinat on tarkoitus koota talon nettisivuille osoitteeseen www.iittalantaidetalo.fi.

– Tavoitteena on valottaa rakennuksen yli satavuotista historiaa ja tarjota samalla erilaisia sattumuksia ja tarinoita kaikkien luettavaksi ja katseltavaksi, kertoo Iittalan taidetalo -hankkeen projektipäällikkö Esa Vienamo.

Asiasta saatiin esimakua aiemmin syksyllä, kun Iittalassa järjestettiin teemaan liittyvä tilaisuus. Taidetalon ja Kalvola-seuran järjestämään iltaan osallistui yli 30 henkilöä.

Tarkoitus on järjestää vastaava tilaisuus myöhemmin talvella uudestaan.

Kalvolan kunnantalo rakennettiin alun perin Iittalan lasitehtaan johtajan Claes Norstedtin asuinnoksi. Se valmistui vuonna 1910 ja sen on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck.

Vuonna 1921 Kalvolan kunta osti talon, ja kunnan virastojen ja toimistojen lisäksi siinä toimi myös pankki. Kunnantalossa on ollut myös valtion hallintoa, 1940-luvulta 1960-luvulle rakennuksen alimmassa kerroksessa oli nimismiehen ja poliisin tilat.

Kunnantalona rakennus toimi vuoden 2009 alun kuntaliitokseen saakka. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic