fbpx
Kanta-Häme

Kunnat kutsuvat uusia asukkaita viihtymään

Uudet kuntalaiset toivotetaan tänä vuonna Lopella ensi kertaa tervetulleiksi yhteisellä illanvietolla. Muualla Kanta-Hämeessä vastaavaa on tänä vuonna vain Hausjärvellä.

Janakkala kokeili parina vuonna yhteisiä kesäteatteri-iltoja, mutta tapahtuma on jäädytetty täksi vuodeksi, kun osanotto jäi pieneksi.

Hausjärvi on jo vuosia hemmotellut uusia asukkaitaan kierrättämällä halukkaita linja-autolla eri kylillä.

Melkuttimien Loppi on kuin Lappi

Loppi kutsui tänä vuonna ensi kertaa uudet kuntalaiset yhteiseen illanviettoon. Kutsuja lähti nelisensataa ja paikalle ilmoittautui 50.

– Paikaksi valittiin Melkuttimet, jossa Lopen luonto on parhaimmillaan. Laavut, kirkas vesi, suppamaasto, sieni- ja marjamaat ovat sitä Loppea, josta ainakin minä nautin äärettömästi, kertoo kunnanjohtaja Karoliina Viitanen.

Seurakunnan ja kunnan yhteisen illan aikana ei asukkaita väsytetä numerosulkeisilla vaan kerrotaan harrastusmahdollisuuksista ja palveluista.

Jos Melkuttimilla viihdytään, tapahtumasta luodaan jokavuotinen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Tuula Pirinen kertoo, että jo vuosikaudet Lopella on jokaiselle kuntaan muuttavalle jaettu Loppi tutuksi esite.

Kuntalaiset ovat myös kokoontuneet kevätkesän toritapahtumaan, jossa kunnan uudet ja vanhat asukkaat sekä kesäasukkaat ovat tavanneet toisensa.

Torilta on päässyt joka vuosi myös kiertämään linja-autolla kunnan nähtävyyksiä.

Oitista bussilla kuntakierrokselle

Hausjärvellä kunnanvirastolla juodaan taas ensi maanantaina uusien asukkaiden kanssa kahvit, joiden lomassa kunnanjohtaja Päivi Terävä tarjoilee leppoisaa tietoa uudesta kunnasta.

Linja-autossa taas sivistystoimenjohtaja Markku Torttila kertoo mukavia juttuja ja historiaa.

Linja-auto on vuodesta toiseen täyttynyt, vaikkei kuntaan vuosittain muuttaneista lähes 500 asukkaasta ole mukaan lähtenyt kuin kolmisenkymmentä. (HäSa)

Menot