Kanta-Häme

Kunnat valmistautuvat myymään RHL-Datan

Riihimäki. Tieto-, talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tuottava RHL-Data oy saattaa pian vaihtaa omistajaa. Riihimäki selvittelee mahdollisuuksia myydä ensivaiheessa ICT-toiminnat Kuntien Tieralle ja toisessa vaiheessa talous- ja henkilöstöhallinnon osuuden Kunnan Taitoa-yhtiölle tai KuntaProlle.

Kaupunki odottaa parhaillaan saavansa yhtiöltä liiketoiminnoista laskutusta ja toiminnan laajuutta sekä henkilöstöä koskevia tietoja.

RHL-Datan hallitus pitää laskutus- ja hintatietoja liikesalaisuuksina, joiden luovuttaminen edellyttää päätöstä ylimääräiseltä yhtiökokoukselta. Yhtiöstä Riihimäen kaupunki omistaa puolet, Hausjärvi 20 prosenttia, Lopen kunta 20 prosenttia ja Riihimäen seudun terveyskuntayhtymä 10 prosenttia.

Seutukunnan kuntien päättäjistä koostuva seutujohtoryhmä on jo aiemmin valtuuttanut Riihimäen kaupungin selvittämään, miten yhtiön tuottamat palvelut jatkossa tuotetaan.

Riihimäen kaupungin muutosjohtaja Matti Muukkonen toteaa, että RHL-Datan kehittäminen edellyttäisi kunnilta isoja investointeja esimerkiksi ohjelmarobotiikkaan. Muukkonen pitää tässä vaiheessa taloudellisesti järkevimpänä ostaa palvelut valtakunnallisesti toimivalta ja kuntien omistamalta yhtiöltä.

Jos kauppa tai kaupat toteutuvat, kuntien omistaman RHL-Datan noin 20 työntekijän henkilöstö siirtyy kaupassa uudelle omistajalle vanhoina työntekijöinä. HäSa

Päivän lehti

14.7.2020