fbpx
Kanta-Häme

Kuntalaisaloite vaatii kansanäänestystä toriparkista - Pysäköinnistä tiedotetaan ensi viikolla

Toriparkista ja keskustan pysäköinnistä puhutaan Raatihuoneella yleisötilaisuudessa ensi viikon tiistaina.
Toriparkin rakentamisesta ei ole vielä päätetty. Uusimmat suunnitelmat hankkeesta nousivat julkisuuteen viime viikolla.
Toriparkin rakentamisesta ei ole vielä päätetty. Uusimmat suunnitelmat hankkeesta nousivat julkisuuteen viime viikolla.

Kuntalaisaloite.fi -palvelussa on avattu aloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Hämeenlinnan toriparkin rakentamisesta. Aloitteen oli maanantaina kello 18 mennessä allekirjoittanut noin 300 hämeenlinnalaista.

Aloitteessa toriparkin kustannuksia verrataan koulujen rakentamiskuluihin sekä vaaditaan äänestystä toriparkin rakentamisesta.

 

Kansanäänestysaloitteen voi tehdä vähintään neljä prosenttia kunnan 15 vuotta täyttäneistä asukkaista. Kunnallinen kansanäänestys on aina neuvoa-antava eikä se sido kunnan päättäjiä.

Toriparkista järjestettävää kansanäänestystä esitettiin myös Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2017. Valtuusto kumosi esityksen tuolloin äänin 37-14.

 

Hämeenlinnan kaupunki järjestää keskustelutilaisuuden keskustan pysäköintiratkaisun suunnittelusta ja toriparkista ensi viikolla. Tilaisuus järjestetään Raatihuoneella tiistaina 27. päivä elokuuta kello 17-19.

Tilaisuudessa käydään kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution (kok.) mukaan läpi erityisesti syitä siihen, miksi keskustan pysäköinnistä puhutaan taas.

Toriparkin rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöstä. Raution mukaan syksyllä valtuusto äänestää kaupungin keskustavisiosta ja vasta sen jälkeen toriparkkiasia nousee mahdollisesti päätettäväksi.

Toriparkki nousi julkiseen keskusteluun jälleen viime viikolla, kun toriparkin hankesuunnitelma esiteltiin julkisuudessa. HäSa

 

Menot