Kanta-Häme

Kuntaliitoskysely pani vauhtia loppilaisiin

Kuntalaiskysely yllätti Lopella, sillä peräti 71,55 prosenttia kyselykuoren saaneista on ottanut kantaa kuntaliitokseen. Viime kuntavaaleissa äänestysprosentti jäi 61,7:ään.

– Viikko jännitetään, mikä on asukkaiden kanta. Keskusvaalilautakunta avaa kuoret ensi viikonvaihteessa. Tulos kerrotaan maanantaina, kertoo hallintojohtaja Katja Väistö.

Vastauksia ryhmiteltäessä selvitetään samalla eri ikäluokkien suhtautuminen kuntaliitokseen samoin kuin suhtautuminen eri kylillä.

– Tämä on suuntaa antava kysely. Jokainen valtuutettu tekee itsenäisen päätöksen, puoltaako vai vastustaako kuntaliitosta. En uskalla lähteä arvailemaan tulosta.

Lopella lähetettiin 6 471 kuntalaiselle kysely ja 4 630 on palauttanut vastauskuoren. Rastitettavana oli kolme kohtaa: kannatan kuntaliitosta, vastustan kuntaliitosta tai en osaa sanoa.

– Kunta teetti varta vasten erikoiskuoret ja lomakkeet, joten jokainen voi lähettää takaisin vain yhden vastauksen.

Lopella, Hausjärvellä ja Riihimäellä kunnanvaltuustot kokoontuvat maanantaina 28. syyskuuta päättämään kuntaliitoksesta. Liitoshanke kaatuu, jos yksikin kunta asettuu vastustamaan sitä. HÄSA

Päivän lehti

7.4.2020