Kanta-Häme

Kuntalisäasiaa ei käsitellä enempää

Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunnan viimeviikkoinen kuntalisäpäätös jää voimaan. Janakkalan kunnanhallitus ei käyttänyt asiassa otto-oikeuttaan maanantaina.

Jussi Mattila (kok.) esitti, että kunnanhallitus ottaisi asian käsiteltäväkseen. Asiasta äänestettiin, ja Mattila hävisi äänestyksen äänin 4–5.

Mattilan lisäksi myös Seppo Hauta-aho (ps.), Mirja Pöhö (kd.) ja Merja Taponen (kesk.) olisivat halunneet käsitellä kuntalisäasian uudelleen.

Koulutuslautakunnan päätöksen kannalla olivat loput kunnanhallituksen jäsenet eli Kalevi Ilmarinen (sd.), Titta Rissanen (sd.), Reijo Löytynoja (sd.), Jaana Kivistö (vas.) ja Osmo Tokeensuu (kesk.).

Lisää aletaan maksaa pienituloisille

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti viime viikolla, että lasten kotihoidon tuen kuntalisää aletaan maksaa tulorajojen mukaan. Näin osa nykyisistä kuntalisän saajista jää ilman lisää. Ne, jotka lisää edelleen ensi vuonna saavat, saavat sitä nykyisen määrän.

Tulorajat ovat samat kuin Kelalla, kun se maksaa tulosidonnaista hoitolisää. Uusi käytäntö tulee voimaan ensi vuoden alussa. (HäSa)