Kanta-Häme

Kuntalisäkäytäntö saattaa muuttua Hattulassa

Lasten kotihoidon tuen kuntalisäkäytäntö saattaa muuttua Hattulassa ensi vuonna. Kunnanhallitus päätti maanantaina esittää, että kuntalisää alettaisiin maksaa vain hoitolisää saaville perheille.

Kelan hoitolisään ovat oikeutettuja vain pienituloiset perheet, joten kuntalisä rajautuisi pois keskituloisilta ja hyvin ansaitsevilta perheiltä.

Summa pysyy 160 eurossa

Kuntalisän määrä pysyisi nykyisenä eli 160 eurossa, mutta sitä maksettaisiin vain perheen nuorimmasta alle 3-vuotiaasta lapsesta. Lisäksi kuntalisä olisi perhekohtainen.

Kuntalisää maksetaan myös Hämeenlinnassa vain niille perheille, jotka ovat oikeutettuja hoitolisään. Janakkala siirtyy tähän käytäntöön ensi vuonna.

Asiasta kiistelty jo jonkin aikaa

Kuntalisäasiasta on ehditty taittaa peistä Hattulassa jo jonkin aikaa. Kuntalisästä säästäminen oli mukana Hattulan talouden tasapainottamisohjelman luonnoksessa, mutta valtuusto päättikin lokakuussa, että vaadittu 100 000 euron säästö otetaan jostakin muusta perusturvaa koskevasta toiminnasta. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Perusturvalautakunta käsitteli asiaa runsaat kaksi viikkoa sitten ja päätti esittää, että 100 000 euron säästö etsitään perusturvan henkilöstökuluista ja siitä synergiaedusta, kun varhaiskasvatus siirtyy sivistystoimen alaisuuteen.

Tämä esitys ei siis kelvannut maanantaina kunnanhallitukselle. Lopullisesti asiasta päättää joulukuussa kokoontuva valtuusto. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic