Kanta-Häme

Kuntapolitiikka houkuttelee taas Riihimäellä

Kaupunginjohtajan vaihtuminen piristää kuntavaaliehdokkaiden haravointia.

Kokoomuksen vaalipäällikkö Jukka Mursula kertoo tilanteen saaneen jopa muutaman kuntapoliitikon harkitsemaan uudelleen mukaan lähtöä.

– Uusi tilanne näyttää selvästi herättävän kiinnostusta. Sami Sulkon lausumia ja visioita pidetään lupaavina, Mursula sanoo.

Kokoomuksessa odotellaan myös toteutuuko puolueiden välillä liikehdintä, josta nyt näyttää olevan merkkejä.

– Voi olla, että joku on siirtymässä kokoomukseen, Mursula arvioi.

Kokoomuksella on listallaan jo 21 nimeä. Istuvista valtuutetuista odotellaan vielä Kai Heimosen, Titta Andersson-Borenin ja Jorma Katilan päätöstä. Muut seitsemän lähtevät ehdolle.

Demareilla ja kokoomuksella on nykyisellään molemmilla 11 istuvaa valtuutettua.

Riihimäen kokoomuksella on jo kesästä lähtien ollut reipas ryhmä ehdokkaita listallaan, jonka täydentymistä voi seurata nettisivuilla. Sen sijaan demarien sivuilta ei utelias äänestäjä vielä näe nimen nimeä.

– Meillä ei vielä ole tehty koontia, sillä piirikokouksen järjestäminen ja helmikuiseen puoluekokoukseen valmistautuminen ovat työllistäneet, kertoo tuore Sosialidemokraattien piirin puheenjohtaja Miia Nahkuri.

Demarien nykyvaltuutetusta tiedetään, ettei Kirsti Tolvanen enää asetu ehdolle. Muita virallisia ilmoituksia pois jäämisestä ei ole Nahkurin mukaan jätetty.

Vihreiden nettiin koottu ehdokaslistan aloitus sisältää yllätyksen: valtuustosta pois jäänyt Eero Yrjö-Koskinen asettuu nyt ehdolle.

Nykyiset vihreiden kaksi valtuutettua Tiina Mämmelä ja Sari Jokinen ovat valmiita jatkamaan valtuustotyöskentelyä. Listalta löytyvät myös Joonas Mämmelä, Anni Antila ja Hanna-Leena Islander.

Hirviniemen perheen edustus vasemmistoliiton valtuustoryhmässä saattaa vähetä, sillä pisimpään valtuustossa istunut Rauli Hirviniemi ei ainakaan vielä ole asettunut ehdolle. Erja Hirviniemi ja Aino-Kaisa Pekonen sen sijaan ovat jo kantansa ratkaisseet ja valmiina ääniharaviksi.

Ehdokaslistalle vasemmistoliitto on saanut kokoon jo 16 nimeä. Istuvista seitsemästä valtuutetusta listalta puuttuu Rauli Hirviniemen lisäksi Anne Immonen.

Vasemmiston ehdokkaiden ikähaarukka liikkuu noin 40-60 ikävuoden välillä ja painottuu nuoreen päähän.

Perussuomalaisten vaalipäällikkö Jari Heikkinen kertoo puolueen asettavan Riihimäellä aiempaa tiukemman seulan ehdokaslistalle pyrkiville. Nyt koossa on kuusi nimeä, joista puolet on eläkeläisiä.

Heikkisen itsensä lisäksi neljästä nykyvaltuutetusta halukkuutensa ovat ilmoittaneet Heidi Selenius ja Juha Ranta. Marko Tuominen ei vielä ole kertonut kantaansa.

Kristillisten Päivi Räsänen kertoo Facebookissa asettuvansa ehdolle. Keskustan sivuilta ei vielä nimilistoja löydy. Kristillisillä ja keskustalla on nyt molemmilla neljä valtuutettua. HÄSA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic