Kanta-Häme

Kuntatyöntekijältä viedään nuija

Kuntien tai niiden omistuksessa olevien yhtiöiden työntekijöiltä tai viranhaltijoilta halutaan evätä oikeus toimia tulevaisuudessa kunnanhallituksen puheenjohtajistossa. Asiaa on valmisteltu juuri lausunnolle lähteneen kuntalain uudistuksen yhteydessä.
 
Hämeen Sanomat lähetti Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kunnanhallituksen jäsenille sähköpostikyselyn, jossa kysyttiin, mitä mieltä uudistuksesta ollaan.
 
Kyselyyn vastasi 13 henkilöä. Heistä ainoastaan Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa istuva ja keskussairaalan johtavana psykologina työskentelevä Ritva Oinonen (vas.) ei voisi lakimuutoksen jälkeen istua puheenjohtajistossa.
 
Totaalikielto ei ole realistinen vaihtoehto
Suunta on oikea. Näin voisi tiivistää kunnanhallitusten edustajien mietteet, kun silmäilee Hämeen Sanomien kyselyyn vastanneiden mietteitä.
 
Osa vastaajista oli sitä mieltä, että sääntöjä olisi voinut saman tien kiristää enemmänkin. Kuntaliiton johtava lakimies Heikki Harjula kuitenkin sanoo lausuntokierrokselle lähteneen ehdotuksen olevan hyvä kompromissi.
 
– Monet ovat sitä mieltä, että tässäkin mennään liian pitkälle. Usein itse kunta on kunnan suurin työnantaja, joten totaalikielto ei ole realistinen vaihtoehto, Harjula sanoo.
 
 
Lisää aiheesta sunnuntain Hämeen Sanomissa