Kanta-Häme

Kuntosalien kasvubuumi jatkuu kiivaana

Mäkelän teollisuusalueella Tiiriön takana on tehty mittava investointi, kun vanha teollisuushalli on muutettu uudentyyppiseksi, toiminnalliseksi liikuntakeskukseksi, josta löytyy esimerkiksi juoksusuora, liaaneja, tekonurmialusta ja oma pieni laboratorio, mutta ei niinkään perinteisiä kuntosalilaitteita.

Ilves Gymin takaa löytyvät osakkaat Eero Turunen, Antti Aitasalo, Ville Suomalainen, Ott Raska, Sami Tomann ja Aki Nordlund. Jokaisella on pitkä kokemus valmentamisesta, urheilufysiologiasta ja fysioterapiasta.

– Tämä ei ole ollenkaan perinteinen punttisali. Yksittäisen lihaksen pumppaamisen sijasta Ilves Gymillä keskitytään kehon toiminnallisuuteen, liikeratoihin ja isoihin kokonaisuuksiin, Nordlund kuvailee.

Omistajat uskovat trendin alalla kulkevan juuri kokonaisvaltaisen harjoittelun ja hyvinvoinnin suuntaan. Myös urheilulääketieteellä ja teknologialla on iso rooli yksilöllisessä valmennuksessa.

– Testauksen rooli kasvaa. Meillä on tiloissamme pieni labra, jossa voidaan mitata esimerkiksi maitohappotasoja eri rasituksilla, Nordlund kertoo.

Salille on hankittu myös valokennojärjestelmä, jota voidaan hyödyntää eri lajien suoritusten mittaamisessa.

– Järjestelmän voi viedä esimerkiksi jäälle tai jalkapallokentälle.

Nordlundin mukaan yritys aikoo tuoda Hämeenlinnaan myös älyvaateteknologiaa.

Vaikka Ilves Gym kehuu vievänsä fyysisen valmennuksen perinteisiä saleja ”syvemmälle” ja kertoo tekevänsä yhteistyötä muun muassa paikallisten jääkiekko-, jalkapallo-, jenkkifutis-, yleisurheilu-, salibandy- ja uimaseurojen kanssa, myös ihan tavallinen kuntoilija on tervetullut lähtötasosta riippumatta.

– Missään nimessä ei ole tarkoitus keskittyä vain kilpaurheiluun, vaan tähtäämme mahdollisimman laajaan kohderyhmään, esikouluikäisistä senioreihin. Esimerkiksi lasten ja nuorten ryhmille on selvästi tilausta, kun lajeissa erikoistutaan aikaisin ja tarvetta on monipuolisen liikkumisen valmentamiseen, Nordlund toteaa.

Harjoittelu salilla tapahtuu kuitenkin pääasiassa valmentajien ohjauksessa.

– Meille tärkeää on liikeratojen suorittaminen oikein ja vammojen ehkäisy. Kokeneemmille kävijöille on toki mahdollista ns. open gym -ulottuvuus, sillä sormenjälkitunnistuksella ovista pääsee kulkemaan aamukuudesta iltaan yhteentoista asti.

Hämeenlinnaan on viime vuosina perustettu useita erityyppisiä kuntosaleja, ja useammat ketjut niin kotimaasta kuin ulkomailta tiettävästi tähyilevät itselleen sopivia tiloja. Tyhjentyneisiin kauppakeskus Linnan tiloihin avasi helmikuussa ympärivuorokauden avoinna oleva Fitness24seven-ketju. Lehti-ilmoituksella franchising-yrittäjää on hakenut Ab LL International oy, jonka brändejä ovat Easyfit- ja Ladyline-ketjut.

Ilves Gym uskoo pärjäävänsä kilpailussa erikoistumisella ja paikallistuntemuksella.

– Valmentajamme tuntevat hämeenlinnalaiset seurat ja ihmiset pitkällä kokemuksella. Teemme yhteistyötä myös Mehiläisen liikuntaklinikan kanssa ja olemme lajiriippumaton toimija, joka pystyy tarjoamaan koko portfolion palveluja aina mentaalivalmennusta ja kansainvälisiä yhteyksiä myöden, Nordlund luettelee. HäSa

Päivän lehti

8.7.2020