Kanta-Häme

Kuokka maahan vielä tänä vuonna

– Kyllä tässä tavoitteena on, että kuokka isketään maahan vielä tämän vuoden puolella.

Näin sanoo Hattulan va. kehittämisjohtaja Janne Teeriaho kuntaan suunnitellun uuden alakoulun rakentamisaikataulusta. Työnimellä Päivärinteen monitoimitalo kulkeva hanke tulee ensi maanantaina kunnanhallituksen käsittelyyn, ja myöhemmin tässä kuussa myös valtuustoon.

Nyt päätetään hankkeen käynnistämisestä. Myöhemmin syksyllä valtuusto päättää erikseen toteuttamisesta.

Tavoitteena on, että koulu valmistuu syyslukukauden 2016 alkuun mennessä. Aiemmin Hattulassa arvioitiin, että rakennus olisi voinut valmistua jo syksyksi 2015, mutta tämä osoittautui liian toiveikkaaksi aikatauluksi.

– Se oli alustava arvio, jos mitään viivästyksiä ja muita ei olisi ollut, ja silti olisi tullut kova kiire. On ilman muuta parempi, että rakennus suunnitellaan ja toteutetaan huolella. Silloin jälkikäteen paikkailtavaa on todennäköisesti vähemmän.

Kaksisarjainen ja kaksikerroksinen

Tarkoitus on, että entisen Jokisen puutarhan alueelle rakennetaan kaksikerroksinen koulurakennus ja täysimittaisen salibandykentän mahdollistava liikuntahalli.

Koulusta tulee ns. kaksisarjainen alakoulu, jossa olisi myös esiopetusta, aamu- ja iltapäiväkerho sekä tilat mukautetulle opetukselle ja erityisluokille.

Koulun lisäksi rakennukseen on tulossa muitakin käyttäjiä, suunnittelutyöryhmässä on ollut esimerkiksi Panssariprikaatin, Sibelius-opiston sekä seurojen ja yhdistysten edustajia.

Hattulassa mietittiin monitoimitalon teettämistä ns. KVR-hankkeena eli kokonaisvaltaisena rakennusurakkana, jolloin sama taho olisi sekä suunnitellut että toteuttanut rakennuksen. Tästä päätettiin kuitenkin luopua, ja nyt hanke on tarkoitus kilpailuttaa perinteisesti eli ensin suunnittelu ja myöhemmin rakentaminen.

– Siinä oli vaarana, että kokonaistarjouksia olisi tullut vain yksi tai kaksi. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, vaan toivomme, että suunnittelutarjouksia saadaan vertailuun useita, Teeriaho kertoo.

Hänen mukaansa pienillä paikallisilla yrityksillä on näin paremmat mahdollisuudet pärjätä kilpailutuksessa.

Kunnanhallitus käsittelee maanantaina myös Päivärinteen asemakaava-alueen katuverkkoa. Uudelle koululle on tarkoitus rakentaa suora tieyhteys Hattulantieltä, ja läheiselle uudelle asuinalueelle Aittatien kautta.

Tiehallinto suunnittelee parhaillaan Mierolanvirran sillan eli kantatie 57:n sillan remontointia. Jos liikenne sillalla katkaistaan, se lisää liikennettä Hattulantiellä. Teeriaho kertoo, että tavoitteena on saada koulun tieyhteys rakennettua ennen kuin liikenne Parolassa lisääntyy. (HäSa)