Kanta-Häme

Kuopattiinko Sibelius Center?

Wetterhoff avasi uudistetun myymälänsä viime viikolla.

Ennen tiloissa oli myös Wetterhoff-säätiön Sibelius Center, joka tarjosi paitsi Sibelius-tuotteita myös Sibeliuksen ympärille rakennettua ohjelmaa. Kaupasta vastasi Wetterhoff osakeyhtiö ja tiloista Wetterhoff-säätiö. Centerin ohjelmasta puolestaan Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö, joka lakkautettiin tammikuussa.

Onko Sibelius Centeriä enää olemassa, Wetterhoff-säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen?

– Pohja Sibelius Centeriltä meni, kun Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiö lakkautettiin. Se tuli meille yllätyksenä.

– Centeristä jäljellä ovat Wetterhoffin myymälässä myynnissä olevat Sibelius-tuotteet. Niistä olemme säilyttäneet top 10 -tuotetta eli kirjoja ja cd-levyjä. Ennen toiminta pyöri niin, että me vastasimme myymälästä ja syntymäkaupunki-säätiö Centerin ohjelmasta.

Toisin sanoen Sibeliuksesta on jäljellä kymmenen myydyintä tuotetta?

– Emme me Sibeliusta romukoppaan heitä. Teemme sen minkä pystymme pienillä resursseilla. Meidän pitää vähän jumpata.

– Meillä on kuitenkin Vanhassa kutomossa edelleen flyygeli. Siellä olisi mahdollista järjestää pieniä konsertteja ja luentoja. Ainon salonki -kirjallisuuspiiri kokoontuu edelleen. Sibelius Centerin kyltit on otettu kuitenkin pois, sillä ei se sinällään enää toimi.

Sibelius Center ehti toimia 2,5 vuotta ja kaupunki laittoi perustamiskustannuksiin 50 000 euroa vuonna 2014. Millainen jälki Sibelius Centeristä jäi?

– Teimme yhdessä paljon hyvää, etenkin juhlavuonna. Viime vuonna yhteistyö ei enää toiminut yhtä hyvin syntymäkaupunki-säätiön kanssa. Tuotemyynnin lisäksi Sibelius Centerissä pitäisi olla muutakin ohjelmaa. Sitä järjestimme viime vuonna omalla riskillä. Viime vuosi oli kaupan osalta meille tappiollinen.

Kuinka paljon tappiota tuli?

– Puhutaan kymmenistä tuhansista euroista. Ne tulivat meidän tilavuokrista ja henkilöstökustannuksista. HÄSA

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic